ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

8ήμερη κράτηση στον Ιωάννη Κοκότση

Ο ΓΔ της Ελλαδικής εταιρείας Helector αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου εναντίον του Ιωάννη Κοκότση ΓΔ της Ελλαδικής εταιρείας Helector προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση του Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών μεταξύ των οποίων συνωμοσίας, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρησης εξουσίας, κλοπής, πλαστογραφίας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες πράξεις.

Aιτιολογώντας την απόφαση η δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Ελένη Χατζηπαππά ανέφερε πως υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ο ύποπτος δυνατόν να εμπλέκεται στη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ΓΔ της εταιρείας Helector, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη προσωποκράτηση του πελάτη του, δηλώνοντας ωστόσο πως ο ύποπτος και πελάτης του δεν αποδέχεται τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς διερευνώνται εναντίον του και ότι επέστρεψε στην Κύπρο οικειοθελώς.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2008 – 2015 στην Επαρχία Πάφου και Λευκωσίας.

Είπε πως οι εξετάσεις αυτής της σοβαρότατης υπόθεσης βρίσκονται υπό εξέλιξη και οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Οι καταθέσεις που θα ληφθούν θα είναι από τρεις τουλάχιστον επαρχίες, τη Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Πάφο και αφορούν υπαλλήλους της εταιρείας Helector, υπαλλήλους του ΧΥΤΑ, το ΔΣ του ΧΥΤΑ, από πρόσωπα τα οποία κατονομάζονται στις καταθέσεις των υπόπτων και έχουν άμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ήδη είπε, εκδόθηκαν διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων από όλους τους υπόπτους, ενώ γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό των στοιχείων κάποιων προσώπων που εκδώσαν πλαστά τιμολόγια προς το ΧΥΤΑ και έδωσε τα χρήματα ο ύποπτος στους Σ. Βέργα και Δ. Πατσαλίδη.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 40 περίπου εικονικά/πλαστά τιμολόγια και αποδείξεις πλαστές που φαίνεται ότι με τον ίδιο τρόπο ο ύποπτος δικαιολογούσε τα ποσά για να καταλήγουν οι μίζες στον τέως Δήμαρχο Πάφου Σ. Βέργα και στο οικονομικό διευθυντή του Δήμου Πάφου Δημήτρη Πατσαλίδη που τελεί σε διαθεσιμότητα.

Έλεγχος διεξάγεται επίσης και από την Ελεγκτική Υπηρεσία τόσο για το κύτταρο Β1 που όπως προαναφέρθηκε ένα εκατομμύριο κατέληξε στην εταιρεία του υπόπτου, καθώς και τα ποσά που χρέωνε το ΧΥΤΑ στους τόνους με τα σκουπίδια.

Ο εξεταστής της υπόθεσης είπε πως στα γραφεία της εταιρείας του υπόπτου έγινε εκ νέου έρευνα και παραλήφθηκαν και άλλα έγγραφα , ενώ έρευνα έγινε και στα γραφεία του ΧΥΤΑ Πάφου και παραλήφθηκαν όλα τα τιμολόγια που αφορούν πληρωμές που γίνονταν για τα σκουπίδια.

Ο Ιωάννης Κοκότσης ΓΔ της εταιρείας Helector συνελήφθη χθες στις 12:30 στις αφίξεις του αεροδρομίου Λάρνακας και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση. Ανακρινόμενος κράτησε ερμητικά το στόμα του κλειστό όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο και στις ερωτήσεις των ανακριτών απήντησε «ασκώ το δικαίωμα της σιωπής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση