ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα έρευνα για την Γιωρκάτζη

Ανοίγουν «πληγές» τα 5 ελικόπτερα ΕΦ και Αστυνομίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Οκτώ χρόνια μετά την αγορά των πέντε ελικοπτέρων Agusta, τρία της Εθνικής Φρουράς και δυο της Αστυνομίας, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανοίγει εκ νέου τον φάκελο εστιάζοντας στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στους δυο διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί. Την Παρασκευή η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε σε δυο Επιτροπές, Άμυνας και Ελέγχου, στοιχεία και έγγραφα με σαφέστατες αιχμές κατά της Χρυστάλλας Γιωρκατζη που την περίοδο εκείνη ήταν Γενική Ελέγκτρια.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα λειτουργού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αποκαλύπτει η «Κ» της Κυριακής στα έγγραφα που απεστάλησαν φαίνεται ότι οι υπερεσιακοί της Υπηρεσίας ότι είχαν εντοπίσει στοιχεία που δικαιολογούσαν την ακύρωση των δυο διαγωνισμών που είχαν προκηρυχτεί σε ΕΦ και Αστυνομίας.

Τα στοιχεία σύμφωνα με το εσωτερικό σημείωμα είχαν παραδοθεί στην τότε Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη τα οποία όμως όπως υπάρχει ισχυρισμός δεν παρουσιάσθηκαν στην Επιτροπή Άμυνας που συζητούσε την αγορά με σκοπό την αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων. Στην έκδοση της «Κ» την Κυριακή όλα τα γεγονότα πριν την αγορά το 2008 το παρασκήνιο στην Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και το πώς αντέδρασε η κ. Γιωρκάτζη στα όσα της προσάπτουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση