ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο μικροσκόπιο όλες οι συμβάσεις με Helector

Εκτενής σύσκεψη αύριο στη Γενική Εισαγγελία για το θέμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά το τσουνάμι των εξελίξεων γύρω από τις υποθέσεις του ΧΥΤΑ Πάφου και ΟΕΔΑ Λάρνακας, που οδήγησε 12 εντάλματα σύλληψης, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Γενικής Εισαγγελίας όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε το κράτος με την Helector.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη, στη Γενική Εισαγγελία πρόκειται να τεθούν επί τάπητος τα συμβόλαια του ΟΕΔΑ στην Κόσιη, τα Πράσινα Σημεία και του ΧΥΤΑ Πάφου.

Υπενθυμίζεται πως η Helector, έχει θέσει υπό την εποπτεία τη λειτουργία και συντήρηση του ΧΥΤΑ Πάφου για δέκα χρόνια, ένα έργο που αποτελεί κατασκευή της Ηλέκτωρ ΑΕ σε συνεργασία με τη Billginger-Berger. Επίσης, από την ίδια συνεργασία έχει προκύψει επίσης για δέκα χρόνια η λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού καθαρισμού της επαρχίας Πάφου, η δημιουργία πράσινων σημείων και το έργο για επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Τα υπερκέρδη


Παράλληλα με τα προαναφερόμενα, μετά τη χιονοστιβάδα των εξελίξεων και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, στη γενική Εισαγγελία αναμένεται να αξιολογήσει και το μέχρι στιγμής ανακριτικό υλικό.

Υλικό που προέρχεται και από τα όσα είπε ο διευθυντής της εταιρείας Helector, Γιάννης Κοκότσης την περασμένη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, σε επίπεδο υπολογισμού βγαίνουν στην επιφάνεια τα ποσά-υπερκέρδη που αποκόμιζε η εταιρεία εφόσον μόνο από το έργο της ΟΕΔΑ στην Κόσιη από το 2010-15, υπολογίζονται σε 40εκατ., ευρώ.

Λόγω και της σοβαρότητας της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», επί μακρών συνεχίζεται το έργο της συλλογής στοιχείων και η επικοινωνία των αρχών με τη Γενική Εισαγγελία, σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση