ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάσικος: «Εγκλωβισμένοι» δύο χιλιάδες αγοραστές

Σκαλώνουν στη διαδικασία μεταβίβασης

ΚΥΠΕ

 Σε ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στο θέμα των αιτήσεων εγκλωβισμένων αγοραστών ενυπόθηκων ακινήτων προβαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 8430 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 3000 αφορούν ακίνητα για τα οποία υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Από αυτές τις αιτήσεις, προστίθεται, «έχουν ήδη προχωρήσει οι 2000 και βρίσκονται στη διαδικασία για μεταβίβαση».

«Έχουν ήδη μεταβιβαστεί οριστικά και αμετάκλητα 80 τίτλοι ιδιοκτησίας ενώ σε άλλες 80 περιπτώσεις τα ενδιαφερόμενα μέρη προχώρησαν σε μεταξύ τους μεταβίβαση, οπότε θεωρούνται οριστικά διευθετημένες και αυτές οι αιτήσεις», συμπληρώνεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι «οι υπόλοιπες 5.500 αιτήσεις, αφορούν ακίνητα τα οποία δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας.

«Σημειώνεται ότι 30% των αιτήσεων για έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας βρίσκονται στις αρμόδιες τοπικές αρχές για έκδοση πιστοποιητικών τελικής έγκρισης/αδειών διαίρεσης», προστίθεται.

Εξηγεί παράλληλα ότι στο επίπεδο των αρμόδιων τοπικών αρχών παρατηρούνται καθυστερήσεις, που οφείλονται σε διάφορες εκκρεμότητες όπως, για παράδειγμα: πεζοδρόμια, χώροι πρασίνου κ.λπ.

«Για σκοπούς διευκόλυνσης και επιτάχυνσης της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας, τονίζουμε ότι μόλις τεθεί σε ισχύ ο περί οδών και οικοδομών τροποποιητικός νόμος του 2016 θα εκδοθούν σχετικά διατάγματα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τις αρμόδιες τοπικές αρχές, για χειρισμό των παρατυπιών όπως τα παραδείγματα που αναφέρονται πιο πάνω και εμποδίζουν, μέχρι στιγμής, την έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας», σημειώνεται.

Εκφράζεται η ελπίδα ότι «με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμιστεί οριστικά αυτό το θέμα και θα διευκολυνθεί, τα μέγιστα, η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για όλους τους αγοραστές ακινήτων».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X