ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

17 χρόνια φυλάκισης στον 30χρονο για το διπλό φονικό στον Αγ. Ιωάννη

Ο ίδιος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας

ΚΥΠΕ

 Ποινή φυλάκισης 17 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 30χρονο Ανδρέα Παναγή, ο οποίος στις 6 Μαΐου 2015 πυροβόλησε και σκότωσε το θείο και τη θεία του, Σάββα Σοφοκλέους, 74χρόνων και Κυριακή Σοφοκλέους, 78χρόνων, στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλλιάς. 

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο 30χρονος τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος θεωρείται επικίνδυνος και υφίσταται λόγος προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Στον Παναγή επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 17 ετών για έκαστο θύμα, οι οποίες συντρέχουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος είχε αρνηθεί την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης και με την τροποποίηση του κατηγορητηρίου, παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της κατοχής και μεταφοράς πιστολιού και σφαιρών και χρήση τους.

Σύμφωνα δε με έκθεση Ψυχιάτρου των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που εξασφάλισε η Νομική Υπηρεσία ο 30χρονος κατά το χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, αν και είχε την ικανότητα να αντιληφθεί τον ποινικά κολάσιμο χαρακτήρα των πράξεών του και ήταν σε θέση να προσχεδιάσει και να εκτελέσει τα αδικήματα, λόγω της ψυχικής νόσου του και της παρόρμησης που αυτή του προκαλεί δεν μπορούσε να έχει κριτική ικανότητα και να ασκήσει τον απαραίτητο αυτοέλεγχο ώστε να απέχει από τις έκνομες πράξεις.

Το διπλό φονικό σημειώθηκε σε χωράφι του ζεύγους όπου είχαν μεταβεί για κάποιες εργασίες, ενώ η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του 30χρονου μετά από μαρτυρίες ότι παρουσίαζε αντιδραστική συμπεριφορά έναντι των συγγενικών του προσώπων, λόγω των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και για τα οποία είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση