ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα συλλυπητήρια του εξεφράσε ο ΠτΔ για τον Κύπριο πιλότο

Θλίψη και συλλυπητήρια ΠτΔ για το αεροπορικό δυστύχημα

ΚΥΠΕ

Τον συγκλονισμό και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια 62 ανθρώπινων ζωών, ως αποτέλεσμα του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στο Ροστόφ της Ρωσίας, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ταυτόχρονα εκφράζει οδύνη για το γεγονός ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους.

Σε δήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, το ρωσικό λαό και τη Ρωσική Κυβέρνηση. “Ειδικότερα, προς τους οικείους του Άριστου Σωκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια και δηλώνει τη συμπαράσταση του σε αυτές τις στιγμές οδύνης που διέρχεται η οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου”.

Εξάλλου το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι ανάμεσα στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στο αεροδρόμιο του Ροστόβ της Ρωσίας, συγκαταλέγεται ένας Κύπριος πολίτης, μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους. Αναφέρεται πως με το άκουσμα της είδησης, τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η Πρεσβεία της Κύπρου στην Μόσχα, ήρθαν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας, οι οποίες ενημέρωσαν μέσω της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Λευκωσία ότι ένας Κύπριος πολίτης ήταν ανάμεσα στα θύματα.

Οι Διπλωματικές Αποστολές της Κύπρου στην Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές διερεύνησης και την αεροπορική εταιρεία flydubai για παροχή επιπρόσθετων πληροφοριών για τις συνθήκες του συμβάντος, και παροχή πάσης φύσης προξενικής αρωγής, προστίθεται.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και οικείους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση