ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακάμας: Εθνικό Δασικό Πάρκο με απόφαση Υπουργικού

Όλη η κρατική περιουσία εντός του Ακάμα κηρύσσεται σε Εθνικό Δασικό Πάρκο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει όλη την κρατική περιουσία εντός του Ακάμα σε Εθνικό Δασικό Πάρκο είπε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει όλη την κρατική περιουσία εντός του Ακάμα σε Εθνικό Δασικό Πάρκο.

Άρα, υλοποιείται το πρώτο σκέλος της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί τον Ιανουάριο και πλέον αναμένονται δύο ενέργειες: Η μία είναι η πρόσληψη συμβούλου για να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε το Εθνικό Δασικό Πάρκο πλέον και, δεύτερο, η Πολεοδομία πρέπει να ξεκινήσει δουλειά, ούτως ώστε να καταρτιστεί ένα τοπικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα που θα αφορά και την περιοχή Natura, αλλά και τη γη εκτός περιοχής Natura».

Ερωτηθείς ποια είναι η έκταση της κρατικής γης στην οποία αναφέρεται ο κ. Υπουργός απάντησε «η έκταση είναι περίπου το 75% που αναλογεί περίπου σε 75 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση