ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραπομπή ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

Για κίνδυνο επίρριψης ευθυνών για διαπλοκή και δεκασμό προειδοποιεί η ΠΑΣΥΚΙ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι τρόποι εφαρμογής της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο για παραπομπή ασθενών στον ιδιωτικό τομέα για επεμβάσεις εξετάσθηκαν χθες βράδυ σε ευρεία σύσκεψη του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης δήλωσε ότι δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ εξετάσθηκε ο τρόπος διαλογής των περιστατικών και παραπομπής των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Δήλωσε επίσης ότι εξετάστηκαν και τα άλλα ζητήματα που αφορούν στον τρόπο κάλυψης των θέσεων του προσωπικού ασφαλείας και κυρίως τα ζητήματα εξυπηρέτησης των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.

Απογοητευμένη η ΠΑΣΥΚΙ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών σε ανακοίνωση σημειώνει ότι δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να μεταφερθεί η υποχρέωση της επιλογής του νοσηλευτηρίου από τους κυβερνητικούς γιατρούς, διότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους επίρριψης ευθυνών για διαπλοκή και δεκασμό.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η απόφαση παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα του ασθενή στην ελεύθερη επιλογή γιατρού.

Η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει επίσης έντονη απογοήτευση γιατί, όπως αναφέρει, η εργοδοτική πλευρά έπρεπε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες επίλυσης της κρίσης, προσθέτοντας ότι λαμβάνονται αποφάσεις που δύναται να αποβούν καταστροφικές για το μέλλον των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Διαβάστε Επίσης

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση