ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συλλήψεις δύο υπόπτων στη Γερμανία

Οι ύποπτοι πιθανώς σχετίζονται με τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες.

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην περιοχή του Ντίσελντορφ φέρεται να συνελήφθη ο Σαμίρ Ε, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ανήκει σε κύκλο σαλαφιστών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel o E. απελάθηκε από την Τουρκία όπως είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2015 με τον δράστη στο μετρό των Βρυξελλών, Χαλίντ Αλ Μπακραουί, ο οποίος είχε συλληφθεί στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

Οι τουρκικές αρχές θεώρησαν πως και οι δυο είχαν ενταχθεί στους κύκλους των ισλαμιστών στο πλευρό των οποίων πολεμούσαν στον εμφύλιο με τη Συρία. Και οι δυο απελάθηκαν από την Τουρκία και επέβαιναν στο ίδιο αεροπλάνο με προορισμό το Άμστερνταμ.

Ύποπτο SMS

Οι αρχές ερευνούν τώρα εάν αυτοί οι δυο άνδρες είχαν στενότερη συνεργασία. Μια ειδική ομάδα της γερμανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβε τον Ε. την Πέμπτη το μεσημέρι.

Άλλη μια σύλληψη έγινε στη Γερμανία στην περιοχή του Γκίσεν την Τετάρτη το βράδυ. Τον ύποπτο συνέλαβε η γερμανική αστυνομία ο οποίος φέρεται να είχε ύποπτα μηνύματα στο κινητό του την ημέρα που έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Το ένα περιείχε το όνομα του ενός δράστη στο μετρό των Βρυξελλών, Χαλίντ Αλ Μπακραουί. Ένα άλλο μήνυμα περιείχε μόνο τη λέξη «τέλος» «fin» στα γαλλικά. Το μήνυμα στάλθηκε στις 9:08. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Χαλίντ Αλ Μπακραουί, τινάχθηκε στον αέρα 9:11. Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν κατά πόσο σχετίζονται οι δυο άνδρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X