ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερωτοκρίτου: Ενδεδειγμένες οι ενέργειές μου στην υπόθεση Providencia

Τόνισε σήμερα ο τέως βοηθός Γ. Εισ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατά την απολογία του

ΚΥΠΕ

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι οι ενέργειές του στον χειρισμό της υπόθεσης Providencia ήταν οι ενδεδειγμένες, εξέφρασε σήμερα ο τέως βοηθός γενικού εισαγγελέως Ρίκκος Ερωτοκρίτου κατά την απολογία του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Καταθέτοντας ενόρκως από το εδώλιο του μάρτυρα, ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι οδηγίες για ποινική δίωξη ήταν, κατά την κρίση μου, οι ενδεδειγμένες» προσθέτοντας ότι «όλα έγιναν κανονικά, ανοιχτά και χωρίς πρόθεση να αγνοηθεί ή να παραγκωνισθεί κανένας».

Σε γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε και στη συνέχεια κατέθεσε στο Δικαστήριο, ο κ. Ερωτοκρίτου υπεραμύνθηκε της απόφασής του να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι «η ποινική δίωξη ήταν η μόνη ορθή απόφαση στη βάση του ότι τα αδικήματα τεκμηριώνονταν χωρίς περίπλοκους συλλογισμούς».

Μετά το πέρας της απολογίας του κ. Ερωτοκρίτου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου ζήτησε όπως του δοθεί χρόνος προκειμένου να μελετήσει τη δήλωση του τέως βοηθού γενικού εισαγγελέως και στη συνέχεια να προβεί στην αντεξέτασή του. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και όρισε τις ημερομηνίες 5/4, 12/4 και 14/4 στις 9 το πρωί για συνέχιση της διαδικασίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X