ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δείτε τους υποψηφίους της ΕΔΕΚ

Από τη Λεμεσό θα ηγείται του ψηφοδελτίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το ψηφοδέλτιό της ανακοινώνει σε λίγο η ΕΔΕΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος να επισημοποιεί ότι θα ηγείται του ψηφοδελτίου από τη Λεμεσό τελικά και να βάζει τέλος στη σεναριολογία περί διεκδίκησης εκλογής από τη Λευκωσία. Με την εν λόγω απόφαση, κλείνει πλέον ξεκάθαρα ο κύκλος ολόκληρης της υφιστάμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΔΕΚ. Και αυτό γιατί όλοι οι υφιστάμενοι βουλευτές πλην του Νίκου Νικολαΐδη ξεπερνούν το όριο θητείας που έχει θέσει πρόσφατα σε καταστατικό συνέδριο η νέα ηγεσία.


Με την απόφαση να ηγείται από τη Λεμεσό ο Μαρίνος Σιζόπουλος, χωρίς σταυρό προτίμησης, κλείνει η πόρτα της Βουλής στον Νίκο Νικολαΐδη, καθώς το κόμμα μόνο μία έδρα μπορεί να βγάλει στη συμπρωτεύουσα. Ήδη ο κ. Νικολαΐδης είχε ενημερωθεί για την τελική απόφαση του προέδρου πριν από το ταξίδι στον Βόσπορο. Αν και η ηγεσία τον κάλεσε να συμμετέχει στον αγώνα και να πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο παρά τη σίγουρη ήττα, ο Νίκος Νικολαΐδης ζήτησε να το σκεφτεί.

Εκτός ο Νικολαΐδης


Κομματικές πηγές αναφέρουν πως ο βουλευτής Λεμεσού θα ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη το μεσημέρι, μετά και από την επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία. Ο ίδιος είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι πρόκειται για μία κίνηση αποκλεισμού και έριξε το γάντι στην ηγεσία, πως αν θέλει πράγματι τη συνένωση του κόμματος, θα μπορούσε να βρει άλλες εναλλακτικές. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Νικολαΐδης καθόλη τη διαδικασία της προεκλογικής προετοιμασίας, είχε βολιδοσκοπηθεί τόσο από τον ΔΗΣΥ όσο και από το ΑΚΕΛ για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό τους, απαντώντας αρνητικά και στα δύο μεγάλα κόμματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση