ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σουλτς: Υπάρχει πραγματική ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού

Τον συντονισμό της συνεργασίας τους στη διαπραγματευτική διαδικασία συζήτησαν Σουλτς-Άιντε

Την παρούσα κατάσταση στις συνομιλίες στο Κυπριακό, καθώς και τον συντονισμό της συνεργασίας των Η.Ε. και των ευρωπαϊκών θεσμών στη διαπραγματευτική διαδικασία με προοπτική την επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Σε δηλώσεις τους μετά από τη συνάντηση, οι δύο αξιωματούχοι κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση πως παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζει η διαπραγματευτική διαδικασία υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ελπίδα και αισιοδοξία τους για κάτι τέτοιο. Απευθυνόμενος στον κ. Άιντε, ο κ. Σουλτς τόνισε παράλληλα την πλήρη στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και οικονομικών μέσων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τα Η.Ε. υπό την αιγίδα των οποίων διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο αξιωματούχος των Η.Ε. επεσήμανε πως το κυπριακό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα, τονίζοντας τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της διευθέτησης και λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα όπως το κοινοτικό κεκτημένο και το ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Άιντε, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλοι μαζί υποβοηθούν τη διαπραγματευτική διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση