ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύλληψη 41χρονου για παράνομη βοήθεια σε πρόσφυγες να εισέλθουν στη ΚΔ

Για παραάνομη μεταφορά 28 προσώπων η κατηγορία στον 41χρονο

ΚΥΠΕ

Στην σύλληψη 41χρονου προχώρησε η Αστυνομία για τη μεταφορά 28 προσώπων στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 41χρονου ο οποίος επέβαινε στο σκάφος και ο οποίος ακολούθως συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.

Ο 41χρονος αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, 28 πρόσωπα, από τη Συρία, που βρίσκονταν σε σκάφος, που επέπλεε στη θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, περισυνέλεξαν χθες βράδυ, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, μετά από οδηγίες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 4.30μ.μ. χθες εντοπίστηκε, μέσω των ραντάρ, ένα σκάφος, βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Αρναούτη.

Γύρω στις 6μ.μ., αποστάληκε για έλεγχο του σκάφους, η Αστυνομική Άκατος «Λάρα», η οποία προσέγγισε το σκάφος, γύρω στις 7.25μ.μ..

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για μικρό σκάφος, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, λόγω έλλειψης καυσίμων. Στο σκάφος, επέβαιναν συνολικά 28 πρόσωπα.

Μετά από οδηγίες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσε για την περιοχή και η Αστυνομική Άκατος «Ποσειδών», με σκοπό να περισυλλέξει, τους επιβάτες του σκάφους.

Η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών ξεκίνησε στις 8.30μ.μ. και στις 10.40μ.μ., μεταφέρθηκαν όλοι, με ασφάλεια, στο λιμανάκι Λατσιού.

Πρόκειται για 19 άντρες, έξι γυναίκες και τρία παιδιά, όλοι από τη Συρία, στους οποίους παρασχέθηκε η απαραίτητη φροντίδα, από μέλη της Πολιτικής Άμυνας.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε στις 29 Μαρτίου 2016, από τις ακτές της Τουρκίας, με προορισμό την Κύπρο.

Ο κάθε επιβάτης, φέρεται να πλήρωσε για το ταξίδι αυτό, το χρηματικό ποσό των €2,000. Από το απόγευμα της 30ης Μαρτίου, το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, λόγω έλλειψης καυσίμων.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου διερευνά την υπόθεση

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση