ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα μείωση 8% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Αφορά τις χρεώσεις για τον μήνα Μάρτιο 2016

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, οι διατιμήσεις σημείωσαν νέα μείωση της τάξης του 8% περίπου. Η μείωση αυτή αφορά τη χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Μάρτιο 2016, σε σύγκριση με αντίστοιχη κατανάλωση σε λογαριασμό της ΑΗΚ ένα μήνα προηγουμένως.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι συγκριτικές συνολικές μειώσεις στους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών τους τελευταίους δώδεκα μήνες είναι της τάξης του 24%, τα τελευταία δυο χρόνια γύρω στο 39%, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει φτάσει το 48%. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών των καυσίμων διεθνώς αλλά και στη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση των δραστηριοτήτων και λειτουργιών της ΑΗΚ.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι ένας οικιακός πελάτης με συνολική κατανάλωση 800kWh, που είναι η κατανάλωση για ένα μέσο νοικοκυριό διάρκειας δυο μηνών, θα πληρώσει €114 φέτος τον Απρίλιο, ενώ πέρσι τον Απρίλιο με την ίδια κατανάλωση θα πλήρωσε €150.

Σημειώνεται ότι η τιμή χρέωσης της οικιακής κιλοβατώρας είναι στον μέσο όρο της τιμής χρέωσης της κιλοβατώρας των 28 Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το γεγονός ότι ηλεκτρικά η Κύπρος είναι ένα μικρό και απομονωμένο σύστημα, πλήρως εξαρτώμενοι από τα υγρά καύσιμα.

Ανάλογες μειώσεις έχουν σημειωθεί σε όλο το φάσμα των διατιμήσεων της ΑΗΚ δηλαδή και στις εμπορικές, βιομηχανικές, οδικού φωτισμού, άντλησης νερού και στη διατίμηση θερμοσυσσωρευτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση