ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κυβέρνηση θα συνέχίσει να παρέχει στήριξη προς τις Μ.Κ. Οργανώσεις

΄Ωστε όλοι μαζί να καταβάλουν ενιαίες προσπάθειες

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί να καταβάλουμε ενιαίες προσπάθειες για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αναγκαίες και ποιοτικές υπηρεσίες, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στο 25 ο Συνέδριο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) Λεμεσού με θέμα: «Ο εθελοντισμός στην κοινωνία των πολιτών» είπε ότι το Υπουργείο μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια, τις προσπάθειες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2015 συνολικά 249 προγράμματα έλαβαν οικονομική ενίσχυση με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους καθώς και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό ύψους €6.390.000.

“Τα προγράμματα αυτά έδωσαν λύσεις σε θέματα φροντίδας ηλικιωμένων, στην απασχόληση παιδιών δίνοντας ευκαιρίες εργοδότησης στους γονείς τους, έδωσαν Στέγη σε άτομα με αναπηρίες, φιλοξένησαν ασυνόδευτους ανήλικους και προστάτευσαν οικογένειες στις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα βίας” είπε.

Πρόσθεσε ότι για το 2016, “ήδη έχουμε προχωρήσει στην προκήρυξη του αναθεωρημένου Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων από τις 31 Μαρτίου 2016 και αναμένουμε τις προτάσεις σας για τη λειτουργία προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, έτσι ώστε με τη βοήθειά σας να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία”.

Το χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της Υπουργού η Επαρχιακή Λειτουργός Ευημερίας Λεμεσού Σαβούλλα Παπαμιλτιάδους .

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X