ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

2,5 χρόνια φυλάκιση σε 25χρονο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Ο ίδιος παραδέχτηκε ενοχή στις κατηγορίες

ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας / Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων στον Ειρηναίο Χριστοφόρου, 25 χρόνων από το Φρέναρος, αφού κρίθηκε ένοχος ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας δεκατριών μέχρι δεκαεπτά χρόνων.

Τα αδικήματα εναντίον του 13χρονου θύματος, από το Φρέναρος διενεργήθηκαν τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Χριστοφόρου και η 13χρονη, που φοιτούσε στη Β τάξη του Γυμνασίου, ξεκίνησαν ηλεκτρονική επικοινωνία και τον Αύγουστο του 2015 διευθέτησαν να συναντηθούν.

Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας ο Χριστοφόρου παρέλαβε την 13χρονη με το αυτοκίνητο του και αφού την μετέφερε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του άρχισε να την χαϊδεύει και να την φιλά σε διάφορα μέρη του σώματος της, ενώ ολοκλήρωσε μαζί της τη σεξουαλική πράξη.

Στη συνέχεια ο 25χρονος μετέφερε την 13χρονη κοντά στο σπίτι της ωστόσο ένα άτομο είδε τη νεαρή μέσα στο αυτοκίνητο του Χριστοφόρου και ειδοποίησε τον πατέρα της. Δύο μέρες αργότερα η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και ακολούθησε εξέταση της 13χρονης από ιατροδικαστή, ο οποίος διέγνωσε παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα.

Ο Χριστοφόρου συνελήφθη από την Αστυνομία και αρχικά σε κατάθεση του αρνήθηκε ενοχή, ωστόσο στη συνέχεια προέβη σε ομολογία παραδεχόμενος ενοχή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χριστοφόρου, αγορεύοντας για μετριασμό ποινής, ανέφερε στο Δικαστήριο ότι αυτός είναι λευκού ποινικού μητρώου, με προβλήματα ψυχικής υγείας, που τον καθιστούν ανίκανο για εργασία, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και προέρχεται από συγκροτημένη οικογένεια χαμηλής κοινωνικοοικονομικής κατάστασης.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού χαρακτηρίζονται από το Νόμο ως κακουργήματα και επισύρουν ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα 20 χρόνια, ενώ τα αδικήματα της διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας 13 μέχρι 17 χρόνων, το ανώτατο όριο ποινής που προβλέπεται από το Νόμο είναι 3 χρόνια φυλάκιση.

Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες το λευκό ποινικό μητρώο του 25χρονου, την έλλειψη άσκησης βίας, τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις προσωπικές και οικογενειακές του συνθήκες, το γεγονός ότι ο πατέρας της 13χρονης απέσυρε το παράπονο της οικογένειας εναντίον του και τη μη συνέχιση της εναντίον του ποινικής δίωξης και την παραδοχή των αδικημάτων.

Τελικά το Κακουργιοδικείο Λάρνακας / Αμμοχώστου επέβαλε στον Ειρηναίο Χριστοφόρου ποινή φυλάκισης 2μιση χρόνων στην κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού και ενός χρόνου στην κατηγορία της διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας δεκατριών μέχρι δεκαεπτά χρόνων. Οι δύο ποινές συντρέχουν.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Χριστοφόρου για αναστολή της ποινής φυλάκισης αφού όπως εξήγησε στην απόφαση του, η σοβαρότητα των γεγονότων της υπόθεσης είναι τέτοια που δεν δικαιολογεί την άσκηση της διακριτικής ευχέρειας του Δικαστηρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση