ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ημέρες Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δημήτρης Λοττίδης: Τα ΜΜΕ δεν θα αποφασίσουν για το μέλλον τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσε και φέτος την εκδήλωση Ημέρες Σταδιοδρομίας 2016 στις 12 - 13 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου 65 εταιρείες και οργανισμοί βρέθηκαν στη διάθεση των νέων για γνωριμία, πληροφόρηση και αποδοχή βιογραφικών σημειωμάτων για κενές θέσεις εργασίας και πρακτικής εξάσκησης.

Οι Ημέρες Σταδιοδρομίας 2016 απευθύνθηκαν σε φοιτητές, απόφοιτους και νέους που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας. Στόχος των εκδηλώσεων η διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων με τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αλλά και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών με κύριο θέμα «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Μάρκετινγ – Ευρωπαϊκά Προγράμματα» με ομιλιτές τους Δημήτρη Λοττίδη, Μιχάλη Καλοπέδη, Γιώργο Ιακώβου, Χρίστο Μαραγκό και Σίλια Χατζηχριστοδούλου.

Τα ψηφιακά ΜΜΕ

Ο διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου SPPMEDIA Δημήτρης Λοττίδης με κεντρικό θέμα το «μέλλον των ΜΜΕ στην Κύπρο», τόνισε πως ο συνδυασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της επικοινωνίας, αλλά και της ανάπτυξης της τεχνολογίας είναι πάρα πολύ σημαντικός στις μέρες μας. Ο κ. Λοττίδης μίλησε κυρίως για το ψηφιακό κομμάτι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το οποίο έχει να κάνει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ενώ περιέγραψε το σημερινό στάτους της κοινωνίας για να υποστηρίξει ότι και η κοινωνία, αλλά και η τεχνολογία βρίσκονται τώρα σε μια μεταβαλλόμενη ανάπτυξη, λέγοντας ότι τα μέσα δεν είναι αυτά που θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Ο κ. Λοττίδης έδωσε έμφαση σε τρεις σπουδαίους άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται στο προσκήνιο και θα διαδραματίσουν ακόμα πιο μεγάλο ρόλο στο μέλλον των μέσων. Ο Αμερικάνος προγραμματιστής και επιχειρηματίας Mark Zuckerberg, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook, αμερικάνος προγραμματιστής και επιχειρηματίας ο Jack Dorsey, γνωστός ως συν- ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και ο μεγαοεπιχειρηματίας, εφευρέτης και μηχανικός Elon Musk, ο οποίος ανάτρεψε τα δεδομένα σε τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες. Με την αναφορά του στους τρεις αυτούς μεγάλοεπιχειρηματίες και κυρίως στον τελευταίο, ο κ. Λοττίδης τόνισε πως δύναται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο περιεχόμενο των μέσων, αφού μέσω των δικών τους εταιρειών ένας δημοσιογράφος μπορεί να βρει άμεσα όσες πληροφορίες χρειάζεται για μια πρωτογενή είδηση.

Το Facebook, το twitter, το Netflix, το amazon, τα smartphones, το snapchat είναι οι παίχτες, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λοττίδης, των κυπριακών media. Είναι οι πλατφόρμες διανομής και ανάπτυξης περιεχομένου στην Κύπρο και τα κυπριακά μέσα πρέπει να βρίσκονται μέσα σε αυτές τις πλατφόρμες. Τα μέσα, όπως σημείωσε ο κ. Λοττίδης, πρέπει να παράγουν περιεχόμενο αξιόπιστο και γρήγορο παντού και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να βρίσκονται μέσα στις εφαρμογές του κινητού τηλεφώνου. Τα μέσα δηλαδή, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να συμβαδίσουν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Αναφορικά με το εργασιακό προφίλ ενός εργαζόμενου στον τομέα των μέσων σε δύο χρόνια από τώρα, ο κ. Λοττίσης σημείωσε πως ένας εργαζόμενος πρέπει να γνωρίζει άψογα την ελληνική και αγγλική γλώσσα, να χειρίζεται πολύ καλά το twitter, να αντιλαμβάνεται πολύ καλά την τεχνολογία, να έχει γενικές γνώσεις γύρω από την τεχνολογία, αλλά και να έχει γενικές γνώσεις της διεθνούς σκηνής.

Τέλος ο κ. Λοττίδης υπογράμμισε πως η επόμενη επανάσταση των μέσων θα είναι και στο αυτοκίνητο και στο σπίτι και στην τηλεόραση. «Τα μέσα θα πρέπει να δημιουργήσουν πλατφόρμες, για να συνδέονται και στα τρία. Θα πρέπει δηλαδή να διανέμουν περιεχόμενο, είτε ενημέρωσης, είτε διασκέδασης σε όλες τις συσκευές», ανέφερε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση