ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης

Εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού

Δελτίο Τύπου

Ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού με θέμα «Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης». Η καλή χημεία μεταξύ των γυναικών που αποτελούσαν το πάνελ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ακόμη και μέσα από διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα όλες ομοφωνούσαν ότι η γυναίκα επιχειρηματίας έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης, της ενσυναίσθησης και της επιχειρηματικής ηθικής.

Η κεντρική ομιλήτρια κα. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, συν-ιδρύτρια της διεθνούς φίρμας Zeus + Dione έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό με τον μεστό και ειλικρινή της λόγο γεμάτο παραδείγματα και έμπνευση. Καταχειροκροτήθηκε δε, όταν στο κλείσιμο της δευτερολογίας της ανάφερε εμφαντικά ότι η ίδια θαυμάζει όλες εκείνες τις γυναίκες επαγγελματίες οι οποίες δεν έχουν την στήριξη που έχει η ίδια κι εντούτοις πετυχαίνουν να τα βγάζουν πέρα.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού από πλευράς του στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «είναι χρέος μας να επιτρέψουμε σε ταλαντούχους νέους και νέες να ανοίξουν τα φτερά τους». Όπως είπε, "είναι σημαντικό να δώσουμε μάχη για να έχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη και να σταματήσει η επιχειρηματικότητα και το κέρδος να είναι ανάθεμα". «Ανάθεμα είναι η ζημιά, αυτή που δημιουργεί ανεργία, όχι το κέρδος που παράγει θέσεις εργασίας», τόνισε.

Η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ κα Ξένια Κωνσταντίνου συντόνισε τη συζήτηση διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τη λήξη.

Στο πάνελ συμμετείχαν οι: Δέσπω Λευκαρίτη διευθύνουσα σύμβουλος της Delema Group, η διευθύνουσα σύμβουλος της Pyrgou Vakis Law Firm Μελίνα Πύργου, η Σουζάνα Πογιατζή, συνέταιρος της Nexia Poyiadjis Chartered Accountants και η διευθύντρια του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, Ξένια Ι. Λοϊζίδου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση