ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταλάτ: Ακόμα αισιόδοξος για τη λύση Κυπριακού

Κρίσιμο το 2016 για το Κυπριακό δηλώνει ο Ταλάτ

ΚΥΠΕ

Κρίσιμο το 2016 για το Κυπριακό δήλωσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ μετά την συνάντησή του με τον Τουγρούλ Τουρκές λέγοντας πως μετά τις εκλογές του Μαίου στην ε/κ πλευρά πρέπει να επικεντρωθούμε στη λύση. “Εγώ είμαι ακόμη αισιόδοξος”.

Ο πρώην ηγέτης των Τ/κ είχε συνάντηση το μεσημέρι με τον Τούρκο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κύπρου και επεσήμανε ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά πριν τις Προεδρικές εκλογές στο “νότο”. Ο κ. Ταλάτ μίλησε για αλλαγή στην “κυβέρνηση”, γιατί η προηγούμενη διαλύθηκε χωρίς να υπάρξει κάποια κρίση. “Ενα πρωί ξυπνήσαμε και το ΚΕΕ είπε ότι εμείς φεύγουμε”. Και άρχισε να ψάχνει για μια νέα “κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Την επόμενη περίοδο είπε, το ΡΤΚ θα είναι στην αντιπολίτευση και στόχος τους είναι να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν και σε αυτό θα στηρίξουν την “κυβέρνηση”. Από τις τελευταίες “εκλογές”, ανέφερε, είναι η τρίτη “κυβέρνηση” που σχηματίζεται και εάν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να σχηματισθεί και μια νέα “κυβέρνηση”. Σε μια τέτοια περίπτωση, εάν σε μια εκλογική θητεία προκύψουν τέσσερις “κυβερνήσεις” τότε το σύστημα που έχουν εδώ και 50 χρόνια και έχει δώσει 48 συνολικά “κυβερνήσεις” θα πρέπει να σκεφτούν ότι ήρθε η ώρα να το αλλάξουν.

Ο κ. Τουρκές ανέφερε ότι είχε καιρό να έρθει στο νησί, δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα “κυβέρνηση” αλλά είχε την ευκαιρία να κάνουν πολιτικές αξιολογήσεις με τα δύο “συγκυβερνώντα” κόμματα και να ενημερωθεί για το Κυπριακό από τον Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση