ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η επιχείρηση διάσωσης των γερμανών τουριστών στα ανοιχτά της Πάφου

Λεπτό προς λεπτό η διάσωση από ελικόπτερο της Αστυνομίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε άμεση εφαρμογή τέθηκε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο έρευνας και διάσωσης "Νέαρχος" για την αεροδιακομιδή δύο ασθενών που επέβαιναν σε επιβατικό πλοίο και το οποίο βρισκόταν 105 Ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.

Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή μετά από επείγουσα τηλεφωνική κλήση που έλαβε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Αρχικά ζητήθηκε η μεταφορά 72χρονης Γερμανίδας που είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και βρισκόταν στο πλοίο με την ονομασία MEIN SCHIFF 1 υπό σημαία Μάλτας.

Αμέσως ελικόπτερο της εθνικής φρουράς με εξειδικευμένο νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή όπου παρέλαβε την ηλικιωμένη γυναίκα, μεταφέροντας την με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Πάφου στις 14:00 περίπου το μεσημέρι .

Ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη στη 13:30 μετά το μεσημέρι λήφθηκε δεύτερο τηλεφώνημα στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας όπου ενημέρωνε ότι δεύτερος ασθενής του ιδίου πλοίου επίσης Γερμανός ο οποίος υπέστη πνευμονικό οίδημα, χρειαζόταν να μεταφερθεί εσπευσμένα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

Στη περιοχή στάλθηκε δεύτερο ελικόπτερο της Μονάδας αεροπορικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και στις 15:30 μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου.

Παρακολουθήστε το βίντεο της διάσωσης.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση