ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δυσφορία πολυτέκνων για δηλώσεις Αβέρωφ

Η ΑΗΚ δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα, δήλωσε ο Α.Νεοφύτου

ΚΥΠΕ

Εκπληξη και δυσφορία προκαλούν στην Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων οι δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σχέση με τη πολιτική τιμολόγησης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες, αλλά ειδικά την ομάδα των πολύτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης.

“Τέτοιες θέσεις και απόψεις καταδικάζονται ανεπιφύλακτα από την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, τα μέλη της οποίας, με την θέσπιση, από το 2005, της ειδικής διατίμησης ηλεκτρικού ρεύματος για τις πολύτεκνες οικογένειες (08), δεν βοηθούνται ή επωφελούνται, στην τιμολόγηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε βάρος άλλων”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι με την απόφαση του 2005, “αίρεται, εν μέρει, η υπερχρέωση που υφίστανται οι πολύτεκνες οικογένειες, εξαιτίας του άδικου και απαράδεκτου τρόπο τιμολόγησης της κατανάλωσης”.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων αναφέρει ότι “με τον υφιστάμενο τρόπο τιμολόγησης του ρεύματος δημιουργούνται ανισότητες και αδικίες σε βάρος των πολυτέκνων που καλούνται για την ίδια κατανάλωση ρεύματος κατ’ άτομο να πληρώνουν περισσότερα”.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι “παρόλα ταύτα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είχε και έχει την ευχέρεια, να προτείνει νομοθετήματα και δι’ αυτών να διασφαλιστεί ορθή κοινωνική πολιτική έναντι όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού συμπεριλαμβανόμενων και των πολύτεκνων οικογενειών, που αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας, πριν εισηγηθεί την κατάργηση της παρούσας διορθωτικής πολιτικής της ΑΗΚ για τους πολύτεκνους”.

“Αυτοί οι σχεδιασμοί και η άδικη αντιμετώπιση, θα μας βρουν δυναμικά αντιμέτωπους”, καταλήγει η Οργάνωση

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X