ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φίλοι του Ακάμα: Ανησυχία για τις αποφάσεις του Δικαστηρίου

Ανατρέπονται οι κυβερνητικές αποφάσεις του 2010 για τον Ακάμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι «Φίλοι του Ακάμα» αναφορικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου η οποία ανατρέπει τις κυβερνητικές αποφάσεις του 2010 για τον Ακάμα, σε σχέση με τον καθορισμό και οριοθέτηση της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, μια τέτοια εξέλιξη επιφέρει, αναπόφευκτα, περισσότερη καθυστέρηση στην προώθηση της υιοθέτησης του Προγράμματος Διαχείρισης της περιοχής, αλλά και δίνει τη δυνατότητα να ενταθούν οι γνωστές πιέσεις προς τα αρμόδια όργανα του κράτους για άλωση της περιοχής από την ούτω καλουμένη ‘ανάπτυξη’.

Επισημαίνεται ότι ο λόγος της ανατροπής των αποφάσεων του 2010 είναι η μη ορθή τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής και όχι η δήθεν παράτυπη συμπερίληψη και ιδιωτικών περιουσιών στη Natura 2000, όπως παραπλανητικά προσπαθούν να το εμφανίζουν οι γνωστοί κύκλοι που θέλουν να προχωρήσουν με ανάπτυξη εντός της περιοχής αυτής, παρά το ότι, με βάση το από μακρού υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς, αυτό δεν επιτρέπεται.

«Η περιοχή Νatura χαρτογραφήθηκε και οριοθετήθηκε βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων».

Η Οργάνωση καλεί τον Δ/ντή του Τμήματος Περιβάλλοντος να συγκαλέσει άμεσα την Επιστημονική Επιτροπή για να επιληφθεί του θέματος και να το προωθήσει στον αρμόδιο Υπουργό. Καλεί επίσης τον αρμόδιο Υπουργό να μην κωλυσιεργήσει στην προώθηση του προς επικύρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση