ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανησυχία για εκκοπή δέντρων για λαμπρατζιές εκφράζει το Τμήμα Δασών

Βαθιά ανησυχία για την παράνομη εκκοπή δέντρων παρατηρείται κάθε χρόνο

ΚΥΠΕ

Βαθιά ανησυχία για την παράνομη εκκοπή δέντρων, που παρατηρείται κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα, για να καούν στην παραδοσιακή «Λαμπρατζιά» εκφράζει το Τμήμα Δασών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Δασών υπενθυμίζει ότι για την εκκοπή δασικών και ορισμένων καλλωπιστικών δέντρων, οπουδήποτε και αν αυτά βρίσκονται, απαιτείται γραπτή άδεια από το Τμήμα και καλεί τις Τοπικές Αρχές, τα οργανωμένα σύνολα και τα ευαισθητοποιημένα άτομα να καταγγέλλουν αμέσως στα τοπικά δασικά γραφεία ή στην Αστυνομία οποιοδήποτε περιστατικό εκκοπής δέντρου, ώστε αυτό να εξετάζεται και οι παρανομούντες να διώκονται ποινικά.

Προτρέπεται επίσης, το κοινό όπως κατά τις διάφορες δραστηριότητες του στις εξοχικές κατοικίες και στο ύπαιθρο γενικότερα, αποφεύγει τη χρήση φωτιάς και εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα.

Σημειώνεται επίσης ότι η ρίψη αναμμένων αποτσίγαρων ή σπίρτων κατά τη διακίνηση στην ύπαιθρο και τις δασικές περιοχές πρέπει να αποφεύγεται.

Τέλος, το Τμήμα Δασών καλεί όποιο αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος να ενημερώνει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνεί στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση