ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε 87 πυρκαγίες ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπ. μέσα σε ένα 24ωρο

Από την 1/4 μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 167 πυρκαγιές σχετικές με το έθιμο της «Λαμπρατζιάς»

ΚΥΠΕ

Σε απεγκλωβισμό οδηγού σε τροχαίο δυστύχημα και κατάσβεση πυρκαγιών , μια εκ των οποίων προκλήθηκε από αναμμένο κερί, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΥ στις 07.35 το πρωί λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ιδιωτική κατοικία στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Πύργο Λεμεσού.    Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Αγίου Νικολάου και η ώρα 07.55 τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε πλαστικό νεροχύτη και εξαπλώθηκε στους ξύλινους πάγκους της κουζίνας. Την  πυρκαγιά προκάλεσε αναμμένο κερί που τοποθετήθηκε πρόχειρα σε ποτήρι στο πλαστικό νεροχύτη.

Χρησιμοποιήθηκε  τυλιχτήρας νερού και 2 αναπνευστικές συσκευές. Οι ζημιές υπολογίζονται στις πέντε χιλιάδες ευρώ.   

 Εξάλλου χθες στις 18.16 λήφθηκε μήνυμα για την διάσωση παγιδευμένου τραυματία μετά από τροχαία σύγκρουση στο δρόμο Κακοπετριάς – Τροόδους παρά το ξενοδοχείο Μακρής το οποίο όχημα ανατράπηκε σε πλαγιά.

Ανταποκρίθηκαν ομάδες διάσωσης από τους Σταθμούς Λακατάμιας και Ευρύχου.Η συνοδηγός ηλικίας 29 ετών αποπαγιδεύτηκε και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο που την μετέφερε μαζί με τον οδηγό στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σε άλλο περιστατικό στις 05.01 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε κιόσκι στην αυλή του Β΄ Δημοτικού σχολείου Καϊμακλίου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Καιμακλίου και η ώρα 05.13 τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα . Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από η ώρα 06.00 της  1/5/2016 μέχρι και η ώρα 06.00 της 2/5/2016 ανταποκρίθηκε σε 96 κλήσεις για βοήθεια, 87 πυρκαγιές, 6 ειδικές εξυπηρετήσεις, 1 κλήση ασθενοφόρου  και 2 ψευδείς κλήσεις.

Από την 1/4/16 μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 167 πυρκαγιές που έχουν σχέση με το έθιμο της "Λαμπρατζιάς".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X