ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Την Κύπρο επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή

ΚΥΠΕ

Την Κύπρο επισκέπτεται την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γιώργος Ντάσης στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο νησί από την εκλογή του, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συμμετάσχει σε έκτακτη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το πρόγραμμα της επίσκεψής του κ. Ντάση «περιλαμβάνει μια σειρά συναντήσεων με βασικούς παράγοντες του κυπριακού πολιτικού, οικονομικού και συνδικαλιστικού βίου».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Γιώργος Ντάσης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα συμμετάσχει σε έκτακτη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, έπειτα από πρόσκληση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία, όπως αναφέρεται, «προσβλέπει στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ του ανώτατου οργάνου κοινωνικού διαλόγου της Κύπρου και του ομόλογου οργάνου της ΕΕ».

Θα συναντηθεί επίσης με τους επικεφαλής διαφόρων οργανώσεων της κυπριακής κοινωνίας των πολιτών της Κύπρου και θα συμμετάσχει μαζί τους σε συνεντεύξεις Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η επίσκεψη θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία για την παρουσίαση της έκθεσης σχετικά με τη μετανάστευση και την προσφυγική κρίση, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ως επιστέγασμα ενός σημαντικού έργου διερεύνησης και ανάλυσης που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των κυριότερων επιτόπιων φορέων, καθώς και για την εξαγγελία του φιλόδοξου προγράμματος εργασίας σχετικά με τον κοινωνικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικοδόμησης που θα επωμιστεί η ΕΟΚΕ κατά τους επόμενους μήνες, μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο κ. Ντάσης, ο οποίος διετέλεσε μέλος και πρόεδρος της Ομάδας «Εργαζόμενοι» της ΕΟΚΕ πριν αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της ΕΟΚΕ, εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα σε ηλικία 15 ετών και κατέφυγε στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Δραστηριοποιήθηκε ως ακτιβιστής και, εν συνεχεία, αποτέλεσε μόνιμο μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βελγίου (FGTB), πριν εκπροσωπήσει τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση