ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συλλήψεις για λαθροθηρία αγρινού στην Πάφο

Η Αστυνομία συνέλαβε 60χρονη από την κοινότητα Κανναβιού

ΚΥΠΕ

Υπόθεση λαθροθηρίας εξετάζει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία σε έρευνα που διενεργήθηκε σε κατοικία στην κοινότητα της Καναβιού από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντοπίστηκε ένα αγρινό γδαρμένο σε καταψύκτη και τεμαχισμένο σε κομμάτια , δέρμα και κρανίο αγρινού , ένα μαχαίρι, μπαλτάδες , διάφορα εργαλεία, ένα κυνηγετικό όπλο καθώς και αριθμό φυσιγγίων.

Οι έρευνες διεξήχθησαν χθες και επεκτάθηκαν και σήμερα ενώ για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός προσώπου.

Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 60 ετών από την κοινότητα της Καναβιού.

Η 60χρονη ανακρινόμενη αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση και έδωσε στην Αστυνομία διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι εξετάζονται.

Η Αστυνομία προχώρησε και στην ανάκριση και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το κυπριακό αγρινό, λόγω της μοναδικότητάς του, της σπανιότητας και της χάρης του, θεωρείται σύμβολο για τη Κύπρο.

Στην κυπριακή νομοθεσία ορίζεται ως αυστηρά προστατευόμενο υποείδος και κατατάσσεται στο παράρτημα IV της Οδηγίας Περί Προστασίας των Βιοτόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (92/43 – Habitats Directive) ως είδος που χρήζει αυστηρής προστασίας.

Το Ταμείο Θήρας του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του είδους αυτού δραστηριοποιείται στη εντατική διαχείριση του αγρινού για περισσότερα από 15 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X