ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην αντεπίθεση ο Βγενόπουλος για Μπουλούτα και Φόρο

Μήνυσε την πρόεδρο του Α. Πάγου για απόπειρα δωροληψίας και εκβίασης για τα εντάλματα

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα δικαστικής συνδρομής που ζήτησε η Κύπρος από την Ελλάδα και αφορά στα δύο στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στο οποίο και πάλι δεν εμφανίσθηκαν οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, τη σκυτάλη παρέλαβε στην Αθήνα ο στενός συνεργάτης των δύο κατηγορουμένων, που είναι πλέον και φυγόδικοι, Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο επικεφαλής της MIG σε συνέντευξη Τύπου εξαπέλυσε επίθεση σε διττό μέτωπο, με κοινή συνισταμένη τα εντάλματα σύλληψης των δύο στενών συνεργατών του, οι οποίοι καταζητούνται πλέον από τις ελληνικές Αρχές.

Ο κ. Βγενόπουλος σε μία κίνηση πρωτοφανή για τα δικαστικά δρώμενα της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, την οποία ουσιαστικά κατηγορεί για απόπειρα δωροληψίας, εμπορίας, επιρροής, παράβασης καθήκοντος και απόπειρας εκβίασης, προκειμένου να μην εκδοθούν στην Κύπρο οι δύο στενοί του συνεργάτες, που κατηγορούνται για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

 Ο κ. Βγενόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε δημόσια ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου τού ζήτησε ανταλλάγματα προκειμένου να μην ικανοποιηθεί το αίτημα για έκδοση των Μπουλούτα και Φόρου στις κυπριακές Αρχές. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, του ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει και στη συνέχεια του ζητήθηκε «ολόκληρη βιβλιοθήκη», κάτι που δεν έπραξε. Ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι όσα αποδίδει στην κ. Θάνου, εκτός από τα εντάλματα σύλληψης, σχετίζονται με τον έλεγχο που διενήργησε η κ. Θάνου στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, σε υπόθεση που αφορούσε στον ίδιο. Σε ό,τι αφορά στους Μπουλούτα και Φόρο, ο Ανδρέας Βγενόπουλος είπε ότι «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα στις κινήσεις των στελεχών της MIG».

Έδωσε πολιτική χροιά

Το άλλο σκέλος της επίθεσης που εξαπέλυσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος αφορούσε σε μία υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εκδίκασης και έχει να κάνει με την προσφυγή που κατέθεσε στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο η πρώην διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας Άντρη Αντωνιάδου, διεκδικώντας από το ελληνικό Δημόσιο αποζημιώσεις περίπου 4 δισ. ευρώ για το «κούρεμα» των ομολόγων στην Ελλάδα και τη ζημιά που υπέστη η πρώην τράπεζα. Ο κ. Βγενόπουλος άφησε να νοηθεί ότι πίσω από τα εντάλματα των δύο συνεργατών του βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση. Διερωτήθηκε, συνάμα, για το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει σιωπηλή με το θέμα αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της προσφυγής στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο επικαλέστηκαν οι Μπουλούτας και Φόρος ως έναν από τους λόγους για να μην έλθουν στην Κύπρο για να δικασθούν για την πρώτη υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη «εξυπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της Κύπρου στις πρωτοφανείς και απολύτως κακόπιστες ενέργειες των αξιωματούχων της εναντίον της MIG και των στελεχών της».

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση