ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πήρε αναβολή η δίκη του αεροπειρατή

Για τις 20 Μαΐου ορίστηκε η επόμενη δίκη εν αναμονή εγγράφων από την Αίγυπτο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τις 20 Μαΐου, στις 8 το πρωί, ορίστηκε η εξέταση του αιτήματος των αιγυπτιακών αρχών για έκδοση του Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά σε αναμονή της δια της διπλωματικής οδού παράδοσης των διευκρινιστικών εγγράφων, που ζητήθηκαν από τις κυπριακές αρχές.

Στο δικαστήριο εξετάζεται το αίτημα των Αιγυπτιακών Αρχών για έκδοση του στην χώρα καθώς και η ένσταση του ιδίου, ο οποίος αρνείται να εκδοθεί στην Αίγυπτο και έχει υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Κύπρο.

Ο Σαίφ Ελ Ντι Μουσταφά παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο με σύνθημα πάνω στη φανέλα του, που πιθανόν να έγραψε ο ίδιος. Το σύνθημα έγραφε «ελευθερώστε τις 63 αιγύπτιες ψεύτες» (release 63 egypt girls you liars).

Κατά την ακροαματική διαδικασία στην αρχή η κατηγορούσα αρχή ζήτησε χρόνο γιατί δεν έχει στα χέρια της συμπληρωματικά έγγραφα από τις Αιγυπτιακές αρχές μέσω της διπλωματικής οδού, ώστε να τα μελετήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και έπειτα να παρουσιαστούν στο δικαστήριο.
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στις 12 Μαΐου η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου ενημέρωσε επίσημα πως μέχρι τις 20 Μαΐου θα σταλούν τα έγγραφα. Στόχος να μην προκύψουν αιτήματα και να μην εκδοθεί ο 59χρονος στην Αίγυπτο.

Επίσης ζητήθηκε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να οριστεί η επόμενη δικάσιμος.

Η αντεξέταση ανέφερε πως οι αιγυπτιακές αρχές δρουν εκδικητικά για να καταναλωθούν οι 60 μέρες που μπορεί να βρίσκεται υπό κράτηση ο Σαίφ.

Ο Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά είχε συλληφθεί από την κυπριακή αστυνομία αμέσως μετά τη λήξη της αεροπειρατείας σε βάρος αεροσκάφους της Aigyptair, που είχε γίνει στις 29 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος κρατείται για διερευνώμενες υποθέσεις πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απειλή βιαιοπραγίας, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με εκρηκτικές ύλες, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας Νόμου και είχε αποφασιστεί όπως εκδοθεί στην Αίγυπτο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση