ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΚΥΣΥ: «Ψίχουλα» η αύξηση της μικρής σύνταξης

Προεκλογική σκοπιμότητα βλέπει η ΕΚΥΣΥ στην αύξηση του επιδόματος

ΚΥΠΕ

Για κίνηση με «ξεκάθαρη προεκλογική σκοπιμότητα» κάνει λόγο η ΕΚΥΣΥ, αναφερόμενη στη σημερινή εξαγγελία της Κυβέρνησης για «μικρή» αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται «σε κατάσταση πανικού, ύστερα από την έντονη αντίδραση χιλιάδων συνταξιούχων που έλαβαν επιστολές από το Υπουργείο Εργασίας με τις οποίες ενημερώθηκαν ότι χρωστούν χρήματα στην κυβέρνηση από δήθεν υπερπληρωμές που εντοπίστηκαν από το Υπουργείο».

Ταυτόχρονα αναφέρει πως η εξαγγελία «αποτελεί πρόκληση διότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη εδώ και τρία χρόνια έχει κωφεύσει στις 21 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις επανειλημμένες επιστολές και διαβήματα της Οργάνωσης των συνταξιούχων με τις οποίες ζητούσε τερματισμό των περικοπών και επαναφορά των ωφελημάτων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές, καθώς και μέτρα στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και αυτών που έχουν ανάγκη για φροντίδα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας».

«Μετά που η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει 300 εκ από τους συνταξιούχους με αποτέλεσμα να πληγεί το βιοτικό τους επίπεδο πέραν από 30%, λίγες μόνο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και θεωρώντας ότι μπορεί να διασκεδάσει τον θυμό και την αγανάκτηση των συνταξιούχων για την ασέβεια με την οποία τους αντιμετωπίζει, έρχεται να δώσει πίσω ψίχουλα» αναφέρει η ΕΚΥΣΥ.

Προσθέτει πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ έχει προχωρήσει στην κατάργηση σχεδόν του Πασχαλινού επιδόματος ύψους 270 ευρώ, έχει επιβάλει δυσβάσταχτες φορολογίες και στους συνταξιούχους και έχει οδηγήσει τα κρατικά νοσηλευτήρια σε τέτοιο κατάντημα που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους.

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την Κυβέρνηση σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των ηλικιωμένων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X