ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

1η Ιουνίου η κατάθεση του ΠτΔ στη δίκη Ρίκκου (upd)

Η κατάθεση του Νίκου Αναστασιάδη ως μάρτυρα υπεράσπισης ορίσθηκε στις 8:30 το πρωί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την 1η Ιουνίου στις 8:30 το πρωί θα καταθέσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει καλεστεί να παρουσιαστή ενώπιον του δικαστηρίου και να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης από τον συνήγορο του Ρίκκου Ερωτοκρίτου Χρίστος Πουργουρίδη.

Η ημερομηνία κατάθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κλείδωσε στην λήξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας και μετά από διαβουλεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών με την πρόεδρο και τους δικαστές του Κακουργιοδικείου.

Προηγουμένως ο κ. Πουργουρίδης είχε γνωστοποιήσει στο δικαστήριο την αδυναμία του Νίκου Αναστασιάδη να παρουσιασθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στις 24ης 27α και 30α Μαΐου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο κ. Πουργουρίδης πρότεινε την 1η Ιουνίου ως πιθανή ημερομηνία κατάθεσης του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία οριστικοποιήθηκε μετά από συνεννόηση με το Προεδρικό Μέγαρο. 

Προηγούμενη Ενημέρωση

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας διέκοψε λίγο πριν από τη 13:00 το μεσημέρι την ακροαματική διαδικασία στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού γενικού εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην πλευρά της υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου, να διερευνήσει το ενδεχόμενο κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί είτε σήμερα το απόγευμα είτε αύριο το πρωί, να καταθέσει στην υπόθεση ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε όταν ο δικηγόρος του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρήστος Πουργουρίδης, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα μπορεί να καταθέσει ούτε στις 24, αλλά ούτε και στις 27 Μαΐου, ημερομηνίες που έχει ορίσει το δικαστήριο για συνέχιση της διαδικασίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση