ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Υγείας: Θα εξυπηρετηθούν 19 χιλ. ασθενείς από τη Δευτέρα

Kατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Προς ανακούφιση πέραν των 19 χιλιάδων πολιτών προχωρεί από την προσεχή Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας, αφού εισάγει στα νοσοκομεία το πρόγραμμα, που στοχεύει στην άμβλυνση του προβλήματος, που δημιουργείται με τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί άμεσα, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ώστε να περιοριστεί ο μεγάλος χρόνος αναμονής των ασθενών για παροχή ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι οι λίστες αναμονής που υπάρχουν σε διάφορα τμήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων κυμαίνονται από οκτώ μέχρι 24 μήνες.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, είπε πως “έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι πόροι που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, με ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες έχουν γίνει και συμπληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας στον τόπο, προκειμένου ακριβώς να χτυπηθούν οι λίστες αναμονής και 19 χιλιάδες συνάνθρωποι μας -που σήμερα ταλαιπωρούνται- να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα”.

Συνάντηση με ΔΗΣΥ

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με το ΔΗΣΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι ανέλυσαν με λεπτομέρεια την ενεργοποίηση των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των νοσηλευτηρίων σε απογευματινά ωράρια, δια των πιλοτικών προγραμμάτων, προσφέροντας έτσι μέγιστη χρήση των ακριβών υποδομών, αλλά και δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, χαιρέτισε την προσπάθεια και την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, η οποία όπως δήλωσε ότι, “δεν θα μπορούσαμε να το συζητούμε αν δεν υπήρχε αυτό το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, που τώρα σταδιακά επιτρέπει αυτό το νοικοκύρεμα που έχει γίνει με τις θυσίες των πολιτών να δώσουμε πίσω στους πολίτες. Τα επιδοτούμενα δελτία είναι ένας τρόπος που θα βοηθήσει άμεσα άτομα τα οποία βρίσκονται σε λίστες αναμονής μέχρι και δύο χρόνια να έχουν την ποιότητα φροντίδας και ασφάλειας και τις εξετάσεις που δικαιούνται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση