ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ: Ξεπούλημα του τομέα της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα

Καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη ιατρών

ΚΥΠΕ

Η υπονόμευση του δημόσιου τομέα υγείας από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αποφυγής προώθησης μέτρων θεσμικού χαρακτήρα για μείωση των λιστών αναμονής, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας στον κρατικό τομέα, για δημιουργία υποδομών και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης προσθέτοντας ότι στο ίδιο πλαίσιο είναι που προώθησαν τον ενταφιασμό του ΓΕΣΥ με στόχο το ξεπούλημα της υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφέρει ότι πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, η Κυβέρνηση αποφάσισε μονομερώς και ανακοίνωσε ότι 8 εκ. θα δοθούν για αγορά υπηρεσιών από τον Ιδιωτικό τομέα υγείας και μόλις 1 εκ. ευρώ θα δοθεί στο δημόσιο τομέα, και αυτά υπό προϋποθέσεις οι οποίες δεν είναι αποδεκτές από τους επαγγελματίες υγείας, όπως εκ των προτέρων γνώριζε η Κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τις αντιδράσεις όχι μόνο της ΠΑΣΥΚΙ αλλά και του ΠΙΣ.

Προσθέτοντας στη συνέχεια ότι ενώ ο δημόσιος τομέας έχει αποδεδειγμένα περισσότερη δυνατότητα και τρεις φορές μικρότερο κόστος για τις ίδιες ιατρικές πράξεις, η Κυβέρνηση Συναγερμού επιλέγει τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος των φορολογουμένων και των ασθενών, αφού με το ίδιο ποσό θα μπορούσαν να μειωθούν πολύ περισσότερο οι λίστες αναμονής, ο κ. Λουκαϊδης καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, αντί να υπηρετούν ισχυρά συμφέροντα στο χώρο της υγείας να ξεκινήσουν επιτέλους να ενεργούν υπέρ των ασθενών, των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην πρόσληψη ιατρών, να σταματήσει τη συγκαλυμμένη δωρεά υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, να εμποδίσει τη σύνδεση της ιατρικής σχολής με συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, να αποτρέψει την ακύρωση της διαδικασίας προσφορών για το λογισμικό του ΓΕΣΥ, αυξήσει ουσιαστικά τον προϋπολογισμό της υγείας, να υπερασπιστεί κρατικό τομέα υγείας, ξεκινώντας έστω και μετά από τρία χρόνια να λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αναβάθμισης του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση