ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένταση στη δίκη του αεροπειρατή Σεϊφ

Διακόπηκε η δίκη - στον ιατροδικαστή ο αεροπειρατής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αναβλήθηκε η δίκη του Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά για τις 26 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι. Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τα έγγραφα που κατέθεσε η κατηγορούσα αρχή για να μπορέσει να καταθέσει τις απόψεις του πελάτη του σχετικά με την έκδοση του. Σημειώνεται ότι ο αεροπειρατής δηλώνει πως δεν θέλει να εκδοθεί πίσω στην Αίγυπτο. 

Νωρίτερα ο Μουσταφά θέλησε να παρουσιαστεί στη δίκη με σύνθημα στη φανέλα του σχετικά με το αίτημα των αιγυπτιακών αρχών για έκδοση του, όπως είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μπλουζάκι του αναγραφόταν «Ζήτω η αραβική άνοιξη-κάτω το πραξικόπημα» και οι αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να παρουσιαστεί με αυτό. Στην προσπάθεια τους να του το αφαιρέσουν, ο αεροπειρατής αντέδρασε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ακινητοποίηθηκε.

Όταν έφτασε στο δικαστήριο, και αφού του είχε αφαιρεθεί η φανέλα, αυτός κατέθεσε παράπονο ότι οι αστυνομικοί άσκησαν βία πάνω του, με αποτέλεσμα να μην αρχίσει η δίκη και να μεταφερθεί πίσω στις φυλακές για να εξεταστεί από γιατρό για να εξακριβωθεί κατά πόσο έχει χτυπηθεί ή όχι.

Με παρουσία δικηγόρου η εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε και έδωσε οδηγίες ο Μουσταφά να συνοδευτεί από το δικηγόρο του και να παραστεί κατά την εξέτασή του από γιατρό των φυλακών. Οδηγίες δόθηκαν και στο γιατρό, ο οποίος αν κρίνει πως πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αυτό να γίνει.

Ακόμα, ο δικηγόρος του εκζητούμενου, υπέβαλε αίτημα για να κινηθεί η διαδικασία εξέτασης παραπόνου για κακοποίηση του κρατουμένου και να εξεταστούν οι κάμερες των φυλακών και να ληφθεί κατάθεση από τον κρατούμενο.

Με την επιστροφή του στο δικαστήριο, ο δικηγόρος του αεροπειρατή, ζήτησε να εξετάσει τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν και του δόθηκε μία ώρα παράταση. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί.

Αστυνομία: Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες

Η Αστυνομία εφάρμοσε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τήρησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την προσαγωγή υπόπτων στο δικαστήριο, δήλωσε o Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο, η Επαρχιακή Δικαστής, Δώνα Κωνσταντίνου κάλεσε τον δικηγόρο του υπόπτου ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη του ότι στην Κύπρο, οι διάδικοι παρουσιάζονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι και συμπεριφέρονται με τον ανάλογο σεβασμό εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου.

Υπέδειξε επίσης ότι οι κανόνες ευπρέπειας είναι καλά γνωστοί σε όλους και ο ρόλος του Δικαστηρίου δεν είναι η αγωγή και η παιδεία. Η Δικαστής αποφάσισε τη μεταφορά του στις φυλακές όπου εξετάστηκε από ιατρό των φυλακών και μεταφέρθηκε εκ νέου στο Δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του εκζητουμένου υπέβαλε παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για κακοποίηση του πελάτη του από τον Ουλαμό Μεταγωγών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά είχε συλληφθεί από την κυπριακή αστυνομία αμέσως μετά τη λήξη της αεροπειρατείας σε βάρος αεροσκάφους της Εgyptair, που είχε γίνει στις 29 Μαρτίου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση