ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμες οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για τις βουλευτικές

Οι ψηφοφόροι μπορούν να αντικαταστήσουν το εκλογικό βιβλιάριο μέχρι και το Σάββατο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για τις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές εκτός από το εκλογικό βιβλιάριο και με τις νέου τύπου ταυτότητες. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί, θα κλείσουν στις 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας, θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Δύο σταυροί προτίμησης για Λάρνακα

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Ηλέκτρα Παναγιώτου, «Τα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης θα είναι ανοικτά το Σάββατο 21 Μαΐου από τις 8 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι για αντικατάσταση φθαρμένου ή απολεσθέντος εκλογικού βιβλιαρίου».

Για τη Λάρνακα οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης. Συνολικά για την εκλογική περιφέρεια Λάρνακας «έχουν υποβληθεί 51 υποψηφιότητες από 12 κόμματα. Από το σύνολο των υποψηφίων οι 13 είναι γυναίκες.

Για την εκλογική περιφέρεια Λάρνακας αναλογούν έξι βουλευτικές έδρες και συνολικά θα λειτουργήσουν 187 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων τα δύο είναι για τις θρησκευτικές ομάδες δηλαδή τους Λατίνους και τους Μαρωνίτες.

89 υποψήφιοι στην Αμμόχωστο

Ο Επαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Κτωρίδης ανέφερε πως η ανακήρυξη των νέων βουλευτών της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου θα γίνει τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Συνολικά 89 υποψήφιοι, εκ των οποίων 18 γυναίκες, από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς υπέβαλαν υποψηφιότητα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου 2016, διεκδικώντας μία από τις 11 έδρες της Αμμοχώστου.

Συνολικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λειτουργήσουν συνολικά 51 εκλογικά κέντρα. Για τη διεξαγωγή των εκλογών στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου θα εργαστούν συνολικά 255 υπάλληλοι μεταξύ των οποίων 77 άνεργοι πτυχιούχοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X