ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

10 αδικήματα εναντίον του νευροχειρούργου

Την 4ημερη κράτηση του 55χρονου διέταξε το Δικαστήριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε σήμερα την 4ημερη κράτηση του 55χρονου έκτακτου νευροχειρούργου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την αίτηση προσωποκράτησής του, εναντίον του υπόπτου διερευνώνται συνολικά δέκα αδικήματα, τα οποία φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3-5 Φεβρουαρίου 2016, στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, της κατάχρησης εξουσίας, του δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, του δεκασμού Δημόσιου Λειτουργού, της δωροληψίας από Δημόσιο Λειτουργό, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα διαφθοράς που ορίζονται από το Νόμο που κυρώνει τη σύμβαση του Σ.Ε. για την ποινικοποίηση της διαφθοράς και του περί Συγκάλυψης, Έρευνας και Δήμευσεις Εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις Νόμου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Περί Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου.

Παρέπεμψε ασθενή σε ιδιώτη για αγορά βαλβίδας 1500 ευρώ

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ασθενής 70 χρόνων αποτάθηκε στο συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος είναι νευροχειρούργος 55 χρόνων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο οποίος έκρινε αναγκαία την υποβολή της σε χειρουργική επέμβαση για τοποθέτηση βαλβίδας στον εγκέφαλο. Ο ίδιος παρέπεμψε μάλιστα την ασθενή να αγοράσει την μιτροειδή βαλβίδα ύψους 1500 ευρώ από ιδιώτη, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του γιατρού.

Η γυναίκα υποβλήθηκε στην επέμβαση, κατά την οποία, όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιήθηκε βαλβίδα του δημοσίου.

Η καταγγελία έγινε αρχικά στη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας η οποία ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.

Ακολούθως ο 55χρονος νευροχειρούργος τέθηκε υπό κράτηση βάσει δικαστικού εντάλματος, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση