ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λάρνακα: Εννέα χρόνια στην φυλακή για εννέα κιλά κάνναβης

Ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι είχε σκοπό να διοχετεύσει τις ποσότητες στην αγορά

ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων στον Δήμο Αναστασιάδη, 29 χρόνων από τη Λάρνακα, αφού τον έκρινε ένοχο κατόπιν δικής του παραδοχής στην κατηγορία της κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα 8.972 γραμμαρίων πράσινης ξηρής φυτικής ύλης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 19 Φεβρουαρίου 2016 στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών που βρίσκονται στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, εντοπίστηκε πακέτο που έφτασε από το εξωτερικό και περιείχε 8.972,2 γραμμάρια πράσινης ξηρής φυτικής ύλης από την οποία δεν εξήχθη η ρητίνη.

Αμέσως ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ, μέλη της οποίας μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι το δέμα έφερε ως παραλήπτη άτομο που είναι αδελφός του 29χρονου.

Ο χώρος τέθηκε υπό παρακολούθηση και το απόγευμα της 19ης Φεβρουαρίου ο 29χρονος εντοπίστηκε να βγαίνει από τα γραφεία της εταιρείας και να πηγαίνει προς το αυτοκίνητο του έχοντας στην κατοχή του το δέμα.

Οι άνδρες της ΥΚΑΝ ανέκοψαν τον 29χρονο και όταν του επισημάνθηκε ότι το δέμα πιθανώς να περιέχει ναρκωτικά, αυτός απάντησε πως το πακέτο περιείχε ρούχα. Οι άνδρες της ΥΚΑΝ παρέλαβαν το πακέτο και μαζί με τον 29χρονο επέστρεψαν πίσω στα γραφεία της εταιρείας όπου αφού άνοιξαν το δέμα εντόπισαν σε αυτό τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 8.972,2 γραμμάρια πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης από την οποία δεν εξήχθη η ρητίνη.

Ανακρινόμενος ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως το πακέτο περιείχε ναρκωτικές ουσίες, ωστόσο ανέφερε πως δεν ήταν δικό του και ότι τον έστειλαν για να το παραλάβει, χωρίς όμως να κατονομάσει τον τελικό παραλήπτη των ναρκωτικών.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο παραλήπτης του πακέτου ήταν ο αδελφός του, την ταυτότητα του οποίου κρατούσε ο ίδιος προκειμένου να παραλάβει το δέμα, ο 29χρονος είπε πως προέβη στη συγκεκριμένη πράξη γιατί ο ίδιος είναι γνωστός στην ΥΚΑΝ.

Ο 29χρονος συνελήφθη και ανακρινόμενος προέβη σε κατάθεση στην οποία επιβεβαίωσε τα γεγονότα της υπόθεσης.
Ο Δήμος Αναστασιάδης έχει καταδικαστεί δύο φορές από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για υποθέσεις κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, η συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου αγορεύοντας για μετριασμό ποινής ανέφερε πως προέρχεται από πολυμελή οικογένεια, η μητέρα του παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ο πατέρας του είναι εθισμένος στον τζόγο, ο 27χρονος αδελφός του έχει χρόνια εξάρτηση από ναρκωτικά, ενώ και ο ίδιος άρχισε τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και αλκοόλ από τα 16 του χρόνια.

Το Κακουργιοδικείο αναφέρει ακόμα στην απόφαση του ότι σε υποθέσεις ναρκωτικών πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές επειδή τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα που πλήττει την υλική και ηθική ευημερία του ανθρώπου και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

Το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές, χωρίς όμως να αγνοούνται οι προσωπικές του περιστάσεις και οι μετριαστικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων η άμεση παραδοχή του στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο.

Στην επιμέτρηση της ποινής το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το γεγονός ότι ο 29χρονος παρέλαβε το πακέτο ύστερα από παρότρυνση του από άτομα που τον προμήθευαν με ναρκωτικά και δίνοντας του οδηγίες να το παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο λαμβάνοντας γι’ αυτό αμοιβή.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον Δήμο Αναστασιάδη ποινή φυλάκισης 9 χρόνων στην κατηγορία της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και ποινή φυλάκισης ενός χρόνου στην κατηγορία της πλαστοπροσωπείας, με τις δύο ποινές να συντρέχουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση