ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Παπαδάκης πρότεινε τον Ελτζίλ για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη

Για τις προσπάθειες του για επίτευξη ειρηνικής συνύπαρξης Ε/Κ-Τ/Κ

ΚΥΠΕ

Πρότεινα τον ΓΓ της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων KTÖS, Σενέρ Ελτζίλ, για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2016, προκειμένου “να δώσουμε δύναμη σε αυτή την προσωπικότητα, η οποία μάχεται για την ειρηνική συνύπαρξη των δυο κοινοτήτων και όχι για μια λύση η οποία θα είναι διαχωριστική”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, κληθείς να αναφερθεί στο σκεπτικό της πρότασής του.

O Σενέρ Ελτζίλ και το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου συγκαταλέγονται στη λίστα με τις 50 συνολικά προτάσεις που επιλέχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2016.

Αναφερόμενος στον κ. Ελτζίλ, ο κ. Παπαδάκης είπε πως “είναι μια προσωπικότητα η οποία ήλθε πολλές φορές απέναντι στα κατοχικά δεδομένα στην κατεχόμενη Κύπρο, και θεωρώ ότι έπρεπε να τύχει της απαραίτητης στήριξης και ενδυνάμωσης με την απονομή αυτού του βραβείου”.

Πρόκειται για έναν αεικίνητο άνθρωπο, ο οποίος καθημερινά δίνει τη δική του μάχη για να απαλλαχτούμε από την κατοχή και να μπορέσουν να συμβιώσουν ειρηνικά Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι μαζί, όχι ξεχωριστά, κατέληξε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται πως την υποψηφιότητα της ομάδας 40 μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά, Κολοσσίου για το γλυπτό έργο «Μετανάστες» υπέβαλαν από κοινού οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου και Νεοκλής Συλικιώτης.

Και οι δύο υποψηφιότητες υποστηρίχθηκαν ως ισάξιες από όλους τους Κύπριους Ευρωβουλευτές που συνήλθαν για να επιλέξουν την κυπριακή υποψηφιότητα.

Οι νικητές επιλέγησαν την Τετάρτη 1 Ιουνίου από την Επιτροπή του Βραβείου στις Βρυξέλλες, υπό την Προεδρία της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Sylvie Guillaume.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X