ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Από συμπληγάδες το κατηγορητήριο για το σκάνδαλο στα σκουπίδια

Ακυρώνεται εκ νέου και καταχωρείται νέο στις 15 Ιουνίου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Για δεύτερη φορά η κατηγορούσα Αρχή στο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης προχωρά σε ακύρωση του κατηγορητηρίου που έχει καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου και αφορά στα 13 πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Ιουνίου, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας θα καταχωρηθεί νέο κατηγορητήριο, εφόσον προηγηθεί η ακύρωση του προηγουμένου.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο θα ορίσει νέα ημερομηνία, κατά την οποία θα γίνει η παραπομπή σε απευθείας δίκη των δεκατριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ακύρωση του υφιστάμενου κατηγορητηρίου κρίθηκε αναγκαία ένεκα νέων αδικημάτων που έχουν προκύψει από τις ανακριτικές έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται.

Εκτός από τα νέα αδικήματα, στο νέο κατηγορητήριο θα συμπληρωθούν και επιπρόσθετα στοιχεία, που θα το ενισχύσουν περισσότερο.

Με βάση τις εξελίξεις, η εκδίκαση της όλης υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει μετά τον Σεπτέμβριο, όταν ανοίξουν και πάλι τα δικαστήρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατηγορούσα αρχή είχε προχωρήσει και πάλι στην ακύρωση του αρχικού κατηγορητηρίου που είχε καταχωρηθεί, προκειμένου στο νέο να συμπεριληφθεί και ο 13ος κατηγορούμενος διευθυντής της εταιρείας Εnviroplant Θεοφάνης Λώλος.

Τότε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε ορίσει την 15 Ιουνίου για παραπομπή των 13ών σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, διαδικασία η οποία θα καθυστερήσει ένεκα της δεύτερης ακύρωσης του κατηγορητηρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση