ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίτωσε το κατηγορητήριο στην ποινική για ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Νέα παραπομπή σε απευθείας δίκη αυτή την φορά στις 28 Ιουλίου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Δεκαέξι κατηγορούμενοι εκ των οποίων τρείς εταιρείες εκατόν τέσσερις κατηγορίες και μια λίστα από 164 μάρτυρες κατηγορίες συνθέτουν το τρίτο κατά σειρά κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσία στην ποινική υπόθεση με το σκάνδαλο με τα σκουπίδια.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» η κατηγορούσα αρχή προχώρησε την Τετάρτη το πρωί σε καταχώρηση νέου κατηγορητηρίου συμπεριλαμβάνοντας στην μακριά λίστα των κατηγορουμένων δυο νομικά πρόσωπα. Τις εταιρείες Hlektor Cyprus LTD διαχειριστεί των δυο σταθμών σκυβάλων στην Κύπρο και την N.E MIDORIACO LTD ιδιοκτησίας των επίσης κατηγορουμένων Γεώργιου Κουλλαπή και Νικόλαου Κουλλαπή.

Οι 14 αρχικά κατηγορούμενοι εμφανίσθηκαν όπως είχε ορισθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας με την κατηγορούσα αρχή να ζητά την ακύρωση του προηγούμενου κατηγορητηρίου επικαλούμενη την εξέλιξη που είχε στην Αθήνα το αίτημα για έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο.
Στην σύντομη διαδικασία το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ικανοποίησε το αίτημα και αμέσως μετά τα 14 πρόσωπα παρουσιάσθηκαν και πάλι στο Επαρχιακό Δικαστήριο όπου έγινε η καταχώρηση του νέου κατηγορητηρίου. Ο αριθμός των κατηγορουμένων αυξήθηκε στους 16 οι οποίοι μετά το πέρας της διαδικασίας αφέθησαν ελεύθεροι υπό όρους.

Οι 16 παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που θα συνεδριάσει στις 28 Ιουλίου στις 9 το πρωί.

Η λίστα των 16
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι:

-Δημήτριος Πατσαλίδης(Δημοτικός Υπάλληλος)
-Μιχάλης Πάντης(Δημόσιος Υπάλληλος)
-Αντώνιος Κουρουζίδης(Συνταξιούχος)
-Στέλιος Παπαδόπουλος(Δημόσιος Υπάλληλος)
-Χρίστος Πέτρου(Δημόσιος Υπάλληλος)
-Ανδρέας Λουρουτζιάτης(Δήμαρχος Λάρνακας)
-Γεώργιος Κουλλαπής(Συνταξιούχος)
-Νικόλας Κουλλαπής(Ιατρός)
-Imad Baqle(Μηχανικός Μηχανολόγος)
-Σάββας Βέργας
-Ευτύχιος Μαληκίδης
-Δημήτριος Γιαννακόπουλος(Συνταξιούχος)
-Enviroplan Μελετητική Σύμβουλοι Αναπτυξιακών & Τεχνικών Έργων Α.Ε (Ανώνυμος εταιρεία)
-Θεφάνης Λώλος(Χημικός Μηχανικός)
-Helector Cyprus Ltd
-N.E MIDORIACO LTD.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 16 αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας από οικείους δημόσιους αξιωματούχους, αθέμιτης απόκτησης περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, δωροληψία και επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό πλαστού εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, ψευδείς λογαριασμοί με σκοπό καταδολίευση, απάτη και ενεργό δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων.

Το χρονικό των ακυρώσεων
Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη υπόθεση παραπέμπεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου και στη συνέχεια αναστέλλεται λόγω αλλαγής του κατηγορητηρίου από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής.

Η πρώτη αναστολή της υπόθεσης έγινε στις 26/04/2016 όταν είχε αποσυρθεί το παλιό κατηγορητήριο και καταχωρηθεί, αυθημερόν, νέο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας προκειμένου να συμπεριληφθεί σ` αυτό ο Διευθυντής της Enviroplan, Θεοφάνης Λώλος και η εταιρεία Enviroplan, ως νομικό πρόσωπο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X