ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η κατάθεση της Μαρίνας για τον αεροπειρατή

Με βίαιο παρελθόν ο αιγύπτιος Σελίχ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από τα εννέα χρόνια του έγγαμου βίου της με τον εκζητούμενο από τις αιγυπτιακές αρχές Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, μόνο για έξι αθροιζόμενους, καθ` όλο τον έγγαμο βίο, μήνες ο εκζητούμενος ήταν εκτός φυλακής, ανέφερε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, που εκδικάζει το αίτημα για έκδοση, η διαζευχθείσα σύζυγος του, Μαρίνα Παράσχου.

Ο Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, εκζητείται από τις αιγυπτιακές αρχές για την αεροπειρατεία που διενεργήθηκε στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στις 29 Μαρτίου του 2016. Η κ. Παράσχου είπε ότι κατά την ημέρα της αεροπειρατείας ανέφερε ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Αστυνομία για το συμβάν και ότι επειδή δεν διέθετε μεταφορικό μέσο για να μεταβεί από την κατοικία της στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέρθηκε με όχημα της Αστυνομίας.

Εξεταζόμενη και αντεξεταζόμενη η κ. Παράσχου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι με τα όσα είναι σε θέση να γνωρίζει ο πρώην σύζυγος της εξέτισε στην Αίγυπτο ποινές φυλάκισης στρατοδικείου ως λιποτάκτης. Είπε επίσης ότι καταδικάστηκε για πλαστογραφίες και για κλοπή οχήματος, ότι ουδέποτε δήλωσε την πρόθεση του να εργαστεί, ότι της έλεγε πως εργαζόταν για την PLO και ότι ενώ βρισκόταν στον νοσοκομείο, στη Λάρνακα την ημέρα που γέννησε τις δίδυμες κόρες τους, “έσυρε” κατά τρόπο βίαιο τον γιο τους στο νοσοκομείο απειλώντας ότι θα τον πάρει και θα φύγει.

Είπε επίσης στο Δικαστήριο ότι πήγε στο αεροδρόμιο έτοιμη να περάσει, η ίδια υπό την ομηρία του εκζητουμένου προκειμένου να αφεθούν οι επιβάτες του αεροσκάφους ελεύθεροι. Διευκρίνισε ότι στο αεροδρόμιο κλήθηκε να αναγνωρίσει φωνή και φωτογραφίες και πως ότι αναγνώρισε μόνο τη φωτογραφία του πρώην συζύγου της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X