ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακατάλληλο χοιρομέρι στην αγορά

Στην απόσυρση του προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ανάκληση προϊόντος, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά και το οποίο δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων, προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του προϊόντος με την ονομασία «Χωριάτικο Καπνιστό Χοιρομέρι», με παρασκευαστή τον «Φάνος Θεοφάνους Άλωνα – Πιτσιλιά», με ανάλωση μέχρι 11.09.16 , το οποίο πωλείται με το βάρος σε πλαστική συσκευασία. Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει/διακινεί το εν λόγω τρόφιμο στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση.

Παράλληλα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν προβεί σε διερεύνηση του θέματος και έχουν διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν είναι εγκεκριμένη. Ως εκ τούτου, όλα τα τρόφιμα που έχουν παραχθεί από την συγκεκριμένη εγκατάσταση, θεωρούνται ως μη ασφαλή και καλούνται οι καταναλωτές όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τις δειγματοληψίες τροφίμων, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση