ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακατάλληλο χοιρομέρι στην αγορά

Στην απόσυρση του προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ανάκληση προϊόντος, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά και το οποίο δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων, προχώρησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της διεξαγωγής των επίσημων ελέγχων στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία του προϊόντος με την ονομασία «Χωριάτικο Καπνιστό Χοιρομέρι», με παρασκευαστή τον «Φάνος Θεοφάνους Άλωνα – Πιτσιλιά», με ανάλωση μέχρι 11.09.16 , το οποίο πωλείται με το βάρος σε πλαστική συσκευασία. Μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους έχει διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν συνάδει προς τις σχετικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που παρασκευάζει/διακινεί το εν λόγω τρόφιμο στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση.

Παράλληλα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει σχετικά τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν προβεί σε διερεύνηση του θέματος και έχουν διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν είναι εγκεκριμένη. Ως εκ τούτου, όλα τα τρόφιμα που έχουν παραχθεί από την συγκεκριμένη εγκατάσταση, θεωρούνται ως μη ασφαλή και καλούνται οι καταναλωτές όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τις δειγματοληψίες τροφίμων, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Τ.Δ. ΤΗΣ Β.ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!!!!! ΚΑΛΑ ΑΚΚΙΝΤΖΙΗ ΜΟΥ Ο ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  14:33

Βιβλίο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εκδίδει ο Κοτζιάς

«Όταν έπρεπε να διώχναν αυτόν τον `κύριο` δεν το έκαναν και τώρα γράφονται βιβλία για να αποδείξουν ότι ...»
knak  |  09:46

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Τελικά είναι με αυτόν τον κύριο που το ΑΚΕΛ ξηλαριντζίζεται για να αρχίσουν οι συνομιλίες? »
knak  |  09:44

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στον εναέριου χώρο του Βελγίου

«ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ? Ιωάννης Κόντος ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ»
Ιωάννης Κόντος  |  19:49

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση