ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πήραν φωτιά» και τα τ/κ κοινωνικά δίκτυα

Η αντίδραση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη μεγάλη πυρκαγιά

Η μεγάλη καταστροφή στον μοναδικό «πνεύμονα» της Κύπρου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ευαισθητοποίησε συμπολίτες στα Κατεχόμενα, καθώς και κάποια μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.

Από την Κυριακή, τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν με έκτακτα δελτία την μεγάλη πυρκαγιά που απειλεί την Κύπρο. Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια μεγάλη περιβαλλοντολογική καταστροφή που επιφυλάσσει αντίκτυπο για το «κοινό μέλλον» της Κύπρου.

Χθες, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας επικοινώνησε με Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, Μπαρίς Μπουρτζού, ανέφερε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην ε/κ πλευρά για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς. Ακόμη, σε περίπτωση που ζητηθεί, η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλλει στην μεγάλη προσπάθεια. Ο κ. Μπουρτζού αφήνει να εννοηθεί ότι παρά την πρωταρχική άρνηση της ε/κ πλευράς, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, οι δυο ηγεσίες είναι έτοιμες να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας.

Η μεγάλη πυρκαγιά, ο χαμός δύο πυροσβεστών, η υποστήριξη των γειτονικών και ξένων χωρών, το μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα είναι εξελίξεις που απασχολούν την την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία εστιάζει στις περιβαλλοντολογικές διαστάσεις του όλου ζητήματος και πραγματοποιεί αναφορά στο «κοινό μέλλον» της Κύπρου. Ομάδες της Αριστεράς εκφράζουν πικρία για το γεγονός ότι οι δυο κοινότητες δεν καταφέρνουν να συνεργαστούν απέναντι σε έναν κίνδυνο που απειλεί την Κύπρο.

Το βράδυ της Δευτέρας, Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν ομαδικά την συμπαράσταση τους με τους συμπολίτες που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν αφίσες και μηνύματα συμπαράστασης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα μέσα ενημέρωσης της άλλης πλευράς της Πράσινης Γραμμής που διακρίνονται για την εθνικιστική κοσμοθεωρία τους συμμερίστηκαν την εν λόγω αγανάκτηση και εστίασαν με ειδικά δελτία στην μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο.

Η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκει περιορισμένης έκτασης αντίκτυπο και στα μέσα ενημέρωσης και στα social media της Τουρκίας.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση