ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επτά μέρες κράτησης σε 26χρονο για τον φόνο της Ντανιέλας

Η μαρτυρία του 31χρονου τον δείχνει ως τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης κράτησης εναντίον 26χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, φόνου εκ προμελέτης, νυκτερινής διάρρηξης κατοικίας και κλοπής και συνέργειας μετά τη διάπραξη αδικήματος, δηλαδή του φόνου εκ προμελέτης.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ 31ης Οκτωβρίου και 20ης Νοεμβρίου 2015 στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, την 1η Νοεμβρίου 2015 εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, η Daniela Rosca, 37 χρόνων από τη Μολδαβία.

Από τη σορό παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις ενώ από τη σκηνή παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων που στάλθηκαν επίσης για επιστημονικές εξετάσεις.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το θύμα ζούσε τα τελευταία χρόνια έντονη ζωή και διατηρούσε παράλληλους ερωτικούς δεσμούς με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος ο οποίος διέκοψε τη σχέση του μαζί της στα μέσα του 2015.

Ο ύποπτος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα από τον Αύγουστο του 2014 και ότι στα μέσα του 2015 διέκοψε τη σχέση του μαζί της. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι αμέσως μετά έγινε διάρρηξη στο σπίτι των γονιών του από όπου κλάπηκε το χρηματικό ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ, κλοπή που ο ίδιος θεωρούσε ως ύποπτη την Μολδαβή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, στις 20 περασμένου Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ένα άτομο που παρέδωσε στην Αστυνομία μια συσκευή εντοπισμού και παρακολούθησης θέσης, δηλαδή GPS Tracker και ανέφερε ότι ο 26χρονος το Σεπτέμβριο ζήτησε να δανειστεί τη συσκευή, η οποία παραδόθηκε σε 32χρονο από τη Βουλγαρία.
Ο 32χρονος Βούλγαρος αναζητήθηκε από την Αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα και ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι δύο μέρες μετά τον εντοπισμό του θύματος, έφυγε από την Κύπρο οικογενειακώς.

Εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του τηλεφώνου του 32χρονου και διαπιστώθηκε ότι στο χρόνο κατά τον οποίο πιστεύεται ότι διαπράχθηκε ο φόνος της 37χρονης, είχε συχνή επαφή με το τηλέφωνο που ανήκει σε 31χρονο φίλο του, επίσης από τη Βουλγαρία.

Το Μάρτιο του 2016 ο 31χρονος κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τον οποίο λήφθηκαν παρειακά επιχρίσματα που στάλθηκαν για ανάλυση και σύγκριση με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φόνου και τη σορό του θύματος. Από τις αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι ο απλότυπος του 31χρονου εντοπίστηκε σε μείγμα γενετικού υλικού που απομονώθηκε σε σημείο κοντά στον κόμπο του μαύρου κορδονιού με το οποίο βρέθηκε δεμένο το θύμα.

Στις 16 Ιουνίου 2016 η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο Βουλγάρων, την ίδια μέρα ο 31χρονος συνελήφθη και την περασμένη Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εξαήμερης κράτησης. Για τον 32χρονο κινήθηκαν διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Χθες Δευτέρα ο 31χρονος Βούλγαρος προέβη σε θεληματική γραπτή κατάθεση και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο του 2015 συναντήθηκε με τον 32χρονο συμπατριώτη του ο οποίος του πρότεινε να διαρρήξουν με σκοπό την κλοπή, ένα διαμέρισμα όπου διέμενε μια κοπέλα και κατείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο 32χρονος του ανέφερε ότι η κοπέλα είχε σχέση με ένα Ελληνοκύπριο φίλο του και συμφώνησαν να μοιράσουν τα κλοπιμαία σε τρία μερίδια.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 31χρονου, προκειμένου να γνωρίζουν τις κινήσεις της κοπέλας, ο Ελληνοκύπριος τους προμήθευσε με σύστημα παρακολούθησης που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο της.

Στη γραπτή του κατάθεση ο 31χρονος ανέφερε επίσης ότι μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες πραγματοποίησης του σχεδίου, μετέβησαν στις 31 Οκτωβρίου 2015 στο διαμέρισμα της κοπέλας για μια τελευταία προσπάθεια διάρρηξης με σκοπό την κλοπή.

Ο Βούλγαρος ανέφερε ακόμα ότι στις 31 Οκτωβρίου μετέβησαν στο διαμέρισμα της κοπέλας για να πραγματοποιήσουν τη διάρρηξη και αφού είδαν ότι το αυτοκίνητο της έλειπε από το χώρο στάθμευσης, ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Με σχοινί ο 32χρονος κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα από το παράθυρο του μπάνιου, ενώ μετά από κάποια δευτερόλεπτα ο 31χρονος άκουσε φωνές και αντιλήφθηκε ότι η ιδιοκτήτρια είχε εντοπίσει τον Βούλγαρο στο διαμέρισμα της.

Ο 32χρονος ζήτησε από τον 31χρονο να μεταβεί στο διαμέρισμα και μόλις αυτός εισήλθε, είδε τον συμπατριώτη του που φορούσε κουκούλα και γάντια, να κρατά μια γυναίκα από πίσω με τρόπο που δεν μπορούσε να δει το πρόσωπο της. Ακολούθως είδε τον 32χρονο να μεταφέρει τη γυναίκα σε άλλο υπνοδωμάτιο και αφού την έσπρωξε και έπεσε στο πάτωμα, την κλώτσησε αρκετές φορές στο σβέρκο και την πλάτη.

Στη συνέχεια ο 32χρονος με τη χρήση κορδονιού, που άγγιξε και ο ίδιος ο 31χρονος, έδεσε πισθάγκωνα τη γυναίκα και επειδή αυτή προσπαθούσε να φωνάξει, πήρε ένα μαξιλάρι και το έβαλε πάνω στο πρόσωπο της για να μην ακούγεται. Ακολούθως πήραν τα δυο κινητά τηλέφωνα και το i-pad της κοπέλας εγκατέλειψαν το διαμέρισμα και αργότερα την ίδια μέρα πήγαν στην περιοχή Κόσιης όπου έκαψαν αυτά που έκλεψαν από το διαμέρισμα και τα ρούχα που φορούσε ο 32χρονος.

Χθες η Αστυνομία εξέδωσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 26χρονου και συνελήφθη λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ.
Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα επταήμερης κράτησης του 26χρονου υπόπτου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση