ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναβολή για τον Σεπτέμβριο πήρε η υπόθεση της πρώην Λαϊκής

Παραμένει σε ισχύ η απόφαση έκδοσης Μπουλούτα-Φόρου στην Κύπρο λέει ο Άρειος Πάγος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου έδωσε νέα αναβολή στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει έλεγχος για εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος βρισκόταν στη σημερινή δικάσιμο, ζήτησε χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρουσία των δύο φυγόδικων, όπως χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια (για εκτέλεση των ενταλμάτων) πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί παρευρέθηκε ο ίδιος, ο κ. Κληρίδης είπε ότι παρέστη προσωπικά «λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και των επιπλοκών τις οποίες κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν».

Σε ισχύ η έκδοση Μπουλούτα και Φόρου

Σύμφωνα με βούλεμα του Αρείου Πάγου, η έκδοση των Μπουλούτα και Φόρου παραμένει σε ισχύ καθώς όπως τονίζουν δικαστικές πηγές στην Αθήνα δεν έχει αλλάξει το οτιδήποτε ως προς την απόφαση μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο, με την οποία υποστηρίζουν ότι «είναι αθώοι με βάση την ελληνική δικαιοσύνη» και ότι το αδίκημα για το οποίο επρόκειτο να εκδοθούν «αρχειοθετήθηκε».

Η έκδοση είχε αποφασιστεί για τα δύο από τα τέσσερα αδικήματα για τα οποία είχε ζητηθεί από τις κυπριακές Αρχές: για χειραγώγηση αγοράς και για ψευδή στοιχεία και πληροφορίες ή απόκρυψη των περί προϋποθέσεων διαφάνειας κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά. Τα άλλα δύο αδικήματα για τα οποία καταζητούνταν από τις κυπριακές Αρχές - συνωμοσία προς καταδολίευση και τήρηση ψευδών λογαριασμών από διευθυντές και άλλα στελέχη κατά τις κάτωθι μέρες 8/11/2011, 29/11/2011, 28/2/2011 - δεν έγιναν δεκτά γιατί δεν εμπίπτουν στην ελληνική νομοθεσία.

Οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος παραμένουν φυγόδικοι και καταζητούμενοι καθώς δεν παρουσιάστηκαν, ως όφειλαν, στην Εισαγγελία Δικαστικής Συνδρομής στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσαν ότι θα έπρατταν, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά την έκδοσή τους στην Κύπρο προκειμένου να παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις αρχές Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση