ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το τελευταίο αντίο στον δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους

Παρών στην κηδεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους η πολιτεία απηύθηνε το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους ο οποίος έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο δάσος της Σολέας, όταν ανατράπηκε το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε με τον συνάδελφο του Μάριο Αριστοτέλους.

Κατάμεστος από συγγενείς, φίλους, συναδέφλους ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια όπου τελέστηκε η κηδεία, στην παρουσία του Πρέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Η κηδεία τελέστηκε δημοσία δαπάνη.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διακρίνονται γιατί διακατέχονται από μεγαλείο. Άνθρωποι που μπορούν και διακρίνουν το καλό και το δίκαιο και ζουν τη ζωή τους στην βάση ενός κώδικα αξιών που λειτουργεί σαν φάρος και για τους υπόλοιπους.Τέτοιος ήταν ο ήρωας Ανδρέας Σοφοκλέους»

Τόνισε ότι η στάση ζωής του, η ποιότητα του χαρακτήρα του και ο ηρωισμός του Ανδρέα Σοφοκλέους θα αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση και διαβεβαίωσε τους οικείους του ήρωα ότι «όλοι θα σταθούμε δίπλα σας ανταποκρινόμενοι σε αυτό το ιερό χρέος».

Στον επικήδειο του λόγο εκ μέρους των συναδέλφων του ήρωα, ο Διομήδης Διομήδους αναφέρθηκε και στο μοιραίο συμβάν που στοίχισε τη ζωή στον Ανδρέα Σοφοκλέους και το Μάριο Αριστοτέλους λέγοντας ότι την ώρα που το πυροσβεστικό όχημα πήρε πορεία προς την χαράδρα ο Ανδρέας κατάλαβε πρώτος το κακό που ερχότανε και αφού αγκάλιασε τους συναδέλφους του φώναξε «Γιώρκο μου πεθανίσκουμε».

Ο αδικοχαμένος Μάριος Αριστοτέλους κηδεύτηκε την Τετάρτη στη Δένεια.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση