ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πενθήμερη κράτηση στον 32χρονο για τον φόνο της Ντανιέλα

Το Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα την πενταμερή κράτηση του Plamen Tsvetkov Pelov

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον του Plamen Tsvetkov Pelov, 32 χρόνων από τη Βουλγαρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας της Ντανιέλα Ρόσκα, 37 χρόνων από τη Μολδαβία, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της νυκτερινής διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015 στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, την 1η Νοεμβρίου 2015 εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, η Daniela Rosca.

Από τη σορό παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις ενώ από τη σκηνή παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων που στάλθηκαν επίσης για επιστημονικές εξετάσεις.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το θύμα ζούσε τα τελευταία χρόνια έντονη ζωή και διατηρούσε παράλληλους ερωτικούς δεσμούς με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και 26χρονος Ελληνοκύπριους.

Ο 26χρονος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα από τον Αύγουστο του 2014 και ότι στα μέσα του 2015 διέκοψε τη σχέση του μαζί της. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι αμέσως μετά έγινε διάρρηξη στο σπίτι των γονιών του από όπου κλάπηκε το χρηματικό ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ, κλοπή που ο ίδιος θεωρούσε ως ύποπτη την Μολδαβή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, στις 20 περασμένου Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ένα άτομο που παρέδωσε στην Αστυνομία μια συσκευή εντοπισμού και παρακολούθησης θέσης, δηλαδή GPS Tracker και ανέφερε ότι παρέδωσε τη συσκευή μετά από προτροπή του 26χρονου, σε 32χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος τη χρησιμοποίησε μαζί με τον ύποπτο για να παρακολουθούν το αυτοκίνητο της Ντανιέλα.

Η Αστυνομία παρέλαβε δείγμα από τα παρειακά επιχρίσματα του 31χρονου τα οποία κατέδειξαν ότι ο απλότυπος του είχε εντοπιστεί σε μείγμα γενετικού υλικού που απομονώθηκε σε σημείο κοντά στον κόμπο του μαύρου κορδονιού, με το οποίο βρέθηκε δεμένο το θύμα.

Ο Βούλγαρος την Παρασκευή 17 Ιουνίου τέθηκε υπό κράτηση και σε θεληματική του κατάθεση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά από προτροπή του 26χροου ο ίδιος και ο 32χρονος ομοεθνής του εισήλθαν το βράδυ της 31ης περασμένου Οκτωβρίου στο διαμέρισμα της Ντανιέλα με σκοπό τη ληστεία.

Όσα κατέθεσε ο 32χρονος Βούλγαρος

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος, ο ομοεθνής του εισήλθε στο διαμέρισμα και όταν αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα ήταν μέσα, τη μετέφερε σε υπνοδωμάτιο και αφού την έσπρωξε και έπεσε στο πάτωμα, την κλώτσησε αρκετές φορές στο σβέρκο και την πλάτη.

Στη συνέχεια ο 32χρονος με τη χρήση κορδονιού, έδεσε πισθάγκωνα τη γυναίκα και επειδή αυτή προσπαθούσε να φωνάξει, πήρε ένα μαξιλάρι και το έβαλε πάνω στο πρόσωπο της για να μην ακούγεται. Ακολούθως πήραν τα δυο κινητά τηλέφωνα και το i-pad της κοπέλας, εγκατέλειψαν το διαμέρισμα και αργότερα την ίδια μέρα πήγαν στην περιοχή Κόσιης όπου έκαψαν αυτά που έκλεψαν από το διαμέρισμα και τα ρούχα που φορούσε ο 32χρονος.

Το βράδυ της 20ης Ιουνίου συνελήφθη από την Αστυνομία 26χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος στις 21 του μήνα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον του εξεδόθη διάταγμα επταήμερης κράτησης.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, γύρω στις έξι το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουνίου μέλη της ΜΜΑΔ και της ΑΔΕ Λάρνακας, στην παρουσία του υπόπτου προέβησαν σε έρευνες στη δασώδη περιοχή Κόσιης, όπου με τη βοήθεια ανιχνευτών μετάλλων εντοπίστηκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα, το ipad της Μολδαβής, μια φανέλα, ένα γάντι και δύο διαβατήρια.

Τα ανευρεθέντα ήταν καμένα και θαμμένα σε συγκεκριμένη περιοχή την οποία υπέδειξε στους ανακριτές ο ύποπτος, ο οποίος υπέδειξε και δεύτερο σημείο στο οποίο όπως ανέφερε, έθαψαν μαζί με τον 32χρονο συμπατριώτη του τα ρούχα που φορούσαν κατά την διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του 32χρονου και χθες βράδυ αυτός έφτασε στην Κύπρο με πτήση από τη Βουδαπέστη και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Όταν του επιστήθηκε η προσοχή στο νόμο, ο ύποπτος ανέφερε στους ανακριτές ότι ήθελε να μιλήσει με το δικηγόρο του. Επίσης σε έρευνα που έγινε τόσο στον ίδιο όσο και στις αποσκευές του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Αναμένονται ακόμα δέκα καταθέσεις

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα ότι, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ληφθούν περίπου 10 καταθέσεις που αφορούν το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, από πρόσωπα που σχετιζόταν κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στην Κύπρο και θα γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο τόσο στη σκηνή που διαπράχθηκαν τα αδικήματα όσο και σε όλους τους χώρους που κινήθηκε μετά την διάπραξη.

Επίσης αναζητούνται τα ρούχα που φορούσε ο ύποπτος αφού κατά τις έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκε ένα μέρος από αυτά και υπάρχει ακόμα ένα σημείο όπου θα γίνουν έρευνες μετά από υπόδειξη του υπόπτου.

Ακόμα θα γίνει ψυχιατρική εξέταση του υπόπτου, ενώ θα ληφθούν τα παρειακά επιχρίσματα καθώς και παλαμικά και δακτυλικά αποτυπώματα του για σύγκριση με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σορό του θύματος και από την σκηνή.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση