ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οκτώ μέρες κράτησης στο ζεύγος για το φονικό στην Αγία Νάπα

Έρευνες στην Αγλαντζιά για εντοπισμό του δεύτερου δράστη

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον άνδρα 32 χρόνων και γυναίκας 30 χρόνων, από τη Λευκωσία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνεργία μετά τη διάπραξη.

Τα εννέα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 19 – 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο Λοϊζος Ιωνά, υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας και επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, γύρω στις 22.10 της 23ης Ιουνίου ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, ο Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα άτομα τους επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.
Πρόσθεσε ότι ένας από τους δράστες 41 ετών από την Αλβανία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου. Μετά την επίθεση δύο άτομα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο που πιθανόν να οδηγούσε τρίτο πρόσωπο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων. Γύρω στις μία τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου εντοπίστηκε σε χωράφι στην Αγία Νάπα ένα αυτοκίνητο να καίγεται και μέσα σ’ αυτό βρέθηκε από την Αστυνομία ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο που πιστεύεται ότι ενέχεται στην υπόθεση των φόνων. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διεφάνη ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Λευκωσία μεταξύ 19 – 20 Ιουνίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ατόμου από την Αλβανία, ο οποίος καταζητείται.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά που ανήκει στην 30χρονη κρυβόταν ο καταζητούμενος Αλβανός δράστης του τετραπλού φόνου. Με δικαστικό ένταλμα έρευνας η Αστυνομία ερεύνησε τόσο το διαμέρισμα της γυναίκας όσο και αυτό που ήταν απέναντι χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο καταζητούμενος ή οτιδήποτε επιλήψιμο.
Οι δύο ύποπτοι κλήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας και ο 32χρονος σε γραπτή του κατάθεση ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα 13 – 17 Ιουνίου και 20 – 25 του μήνα ενοικίασε έπαυλη στην Αγία Νάπα που πλήρωσε την πρώτη φορά με πιστωτική κάρτα και τη δεύτερη με μετρητά.

Ο άνδρας, που εργάζεται ως έκτακτος θηροφύλακας, ισχυρίστηκε ακόμα ότι και τις δύο φορές που ενοικίασε την έπαυλη δεν φιλοξένησε οποιοδήποτε άτομο, δεν έδωσε σε άλλο πρόσωπο τα κλειδιά ενώ ανέφερε ότι δεν είχε οποιαδήποτε συνάντηση με αλλοδαπό αλβανικής, σερβικής ή άλλης καταγωγής.

Η 30χρονη στη δική της κατάθεση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετέβη με τον 32χρονο στην έπαυλη το διήμερο 24 – 25 Ιουνίου και έμειναν μόνοι τους εκεί. Ανέφερε επίσης ότι σε διαμερίσματα που διαχειρίζεται στη Λευκωσία ουδέποτε φιλοξένησε με προτροπή του 30χρονου οποιοδήποτε αλλοδαπό ή άλλο πρόσωπο.

Η γυναίκα στην κατάθεση της έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης, από έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις που ο 30χρονος ενοικίασε την έπαυλη στην Αγία Νάπα, διέμενε εκεί ο καταζητούμενος Αλβανός δράστης.

Με δικαστικό ένταλμα έρευνας ερευνήθηκε το σπίτι του 30χρονου από όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια που αξιολογούνται και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Περαιτέρω η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δύο ύποπτοι την επομένη των φόνων στην Αγία Νάπα, συναντήθηκαν με τον καταζητούμενο Αλβανό τον οποίο μετέφεραν σε συγκεκριμένο χώρο ενώ φιλοξενούσαν τους δράστες στο διαμέρισμα της 30χρονης τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη των φόνων.
Ακόμα από τη μέχρι στιγμής μαρτυρία, φαίνεται ότι ο 32χρονος ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τους δράστες στη σκηνή του εγκλήματος και διέπραξαν τους φόνους και αμέσως μετά τους απομάκρυνε από εκεί πλην του δράστη που έπεσε νεκρός στο εστιατόριο.
Αιτούμενος την οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων, ο εξεταστής της υπόθεσης είπε πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 110 καταθέσεις, θα ληφθούν άλλες 80 από το οικογενειακό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων και από πρόσωπα που εργάζονται στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η τετραπλή δολοφονία, αναμένεται να γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις από άτομα που είδαν τους δύο υπόπτους σε συγκεκριμένους χώρους ενώ καταζητούνται ο Αλβανός δράστης και άλλο άτομο που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια των φόνων.
Οι δικηγόροι του 32χρονου δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση του πελάτη τους, ωστόσο ο δικηγόρος της 30χρονης υπέβαλε στον εξεταστή της υπόθεσης πληθώρα ερωτήσεων.

Ο κ. Ιωνά απάντησε μεταξύ άλλων ότι στη θεληματική κατάθεση της ύποπτης που δόθηκε ελεύθερα, αναφέρθηκε με χρονολογική σειρά στα γεγονότα της υπόθεσης και εμπλέκει την ίδια και τον 32χρονο σε όλα τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας έφερε ένσταση στον αριθμό των 8 ημερών κράτησης που ζητούσε η Αστυνομία και ζήτησε την κράτηση της μόνο για δύο μέρες.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, αφού ανέφερε ότι είναι εύλογες οι υπόνοιες της Αστυνομίας και χαρακτήρισε αναγκαία την κράτηση των δύο υπόπτων, ενέκρινε το αίτημα της Δύναμης και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο με ισχυρή αστυνομική δύναμη που αποτελείτο από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Η Αστυνομία διενήργησε έλεγχο στην αίθουσα του Δικαστηρίου όπου θα διεξαγόταν η διαδικασία προσωποκράτησης και στη συνέχεια κλείδωσε την αίθουσα. Επίσης διενεργήθηκε έλεγχος σε όλους όσοι εισήλθαν στην αίθουσα περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση