ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Από την Παρασκευή ανανεώνονται οι άδειες κυκλοφορίας

Διορία μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου χωρίς επιβαρύνσεις έδωσε το υπ. Μεταφορών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy


Από την ερχόμενη Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 ξεκινά η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Μια διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών στο διάστημα αυτό οι κάτοχοι οχημάτων που έχουν ανανεώσει την άδεια τους για το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα πρέπει να προχωρήσουν στην ανανέωση και για το υπόλοιπο του χρόνου.

Όπως τονίζεται, με βάση τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014 οι άδειες κυκλοφορίας θα ανανεώνονται μέχρι την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016 χωρίς επιβάρυνση. Σε διαφορετική περίπτωση όπως σαφώς αναφέρεται οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Με βάση την ίδια νομοθεσία, σε όσους αμελήσουν για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας που θα γίνονται μετά από την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Ο έλεγχος των οχημάτων θα αρχίσει την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 και από την ημερομηνία αυτή και εντεύθεν, η Αστυνομία και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγγέλλουν όσους κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Δυο μήνες διορία
Για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας απαιτείται πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος και ασφάλεια. Οι ανανεώσεις θα μπορούν να γίνονται:

-Στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy
-Σε Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα
-Σε εμπορικές Τράπεζες
-Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ)
-Στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (ΤΤΥ)
-Στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται και τονίζεται ότι δεν θα αποσταλούν ειδοποιήσεις προς τους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση