ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ίδιο πρόσωπο πίσω από τις πυρκαγιές στην Πάφο

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και η 2η στο Δημοτικό Μέγαρο

ΚΥΠΕ

Εντατικά εργάζεται η Αστυνομία Πάφου για τον εντοπισμό των δραστών που έβαλαν φωτιά στο κτίριο του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 04:54 ενώ λίγο αργότερα στις 07:03 στο δημοτικό μέγαρο Πάφου .

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να τέθηκε από το ίδιο πρόσωπο αφού υπάρχουν πανομοιότυπες ενδείξεις δράσης του δράστη.

Αρχικά η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου έλαβε μήνυμα για πρόκληση πυρκαγιάς στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων που βρίσκονται επί της οδού Φιλικής Εταιρείας.

Από την φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές το ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 1000 ευρώ, στον εξοπλισμό στα έγγραφα ενός γραφείου από το οποίο φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ από τους καπνούς προκλήθηκαν ζημιές και στο υπόλοιπο κτίριο.

Στο κτίριο που στεγάζονται οι Κοινωνικές ασφαλίσεις στεγάζονται και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας

Η δεύτερη φωτιά προκλήθηκε σε γραφείο στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι άγνωστοι αφού έσπασαν τζάμι γραφείου στην πίσω πλευρά του δημοτικού μεγάρου έριξαν εύφλεκτη ύλη και έβαλαν φωτιά.

Την σκηνή επισκέφτηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου ,ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου ενώ από την πρώτη στιγμή άρχισαν εντατικές έρευνες για την διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης της με πιο επικρατέστερο σενάριο αυτό της κακόβουλης ενέργειας.

Από την φωτιά στο δημοτικό μέγαρο προκλήθηκαν ζημιές ύψους περίπου 1.500- 2.000 ευρώ σε επίπλωση, στο σύστημα κλιματισμού, σε βιβλία και χαρτικά είδη, και σε παράθυρο .

Το συμβάν έγινε άμεσα αντιληπτό από υπαλλήλους που πήγαιναν εκείνη την ώρα για να αναλάβουν εργασία και ακολούθως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Και στις δύο περιπτώσεις έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας τα μέλη των οποίων με τη χρήση αναπνευστικού συστήματος και τυλιχτήρα κατέσβησαν τη φωτιά προτού αυτή επεκταθεί και στα υπόλοιπα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Δημαρχείου.

Η σκηνή αποκλείσθηκε και μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας διεξήγαγαν έρευνες με την συλλογή τεκμηρίων για την διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης της φωτιάς και τον εντοπισμό των δραστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση