ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βράβευση Υπαστυνόμου Σούπερμαν από τον Τζον Κέρι

Για το έργο της στην καταπολέμηση εμπορίας προσώπων

Ιδιαίτερη τιμή για την Αστυνομία Κύπρου αποτελεί η βράβευση της Υπαστυνόμου Ρίτας Σούπερμαν από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον τίτλο «Trafficking in Persons 2016 Hero» για την αφοσίωση, τη δραστηριότητα και τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Αξιωματικός της Αστυνομίας Κύπρου βραβεύτηκε μαζί με άλλα οκτώ πρόσωπα για τη δράση της στο συγκεκριμένο τομέα από το σύνολο των 188 χωρών που αξιολογούνται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η βράβευση έγινε σήμερα 30/06/2016 στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.

Σημειώνεται ότι στην ετήσια έκθεση του 2016 του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων, η Κύπρος αναβαθμίστηκε από την κατηγορία 2 που βρισκόταν στην κατηγορία 1, μεταξύ άλλων λόγω της συνεχούς δραστηριότητας, της αύξησης των καταδικών (από 9 το 2014 σε 15 το 2015), καθώς επίσης και της αναβάθμισης του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας.

Η Ρίτα Σούπερμαν είναι υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων από το 2005 και παράλληλα είναι εμπειρογνώμονας της Επιτροπής GREDA του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα εμπορίας προσώπων και μεταξύ άλλων συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές στη EUROPOL και άλλους οργανισμούς για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση